Laatste corona nieuws

Wandelen 20a vakantie Portes du soleil Frankrijk Alpen zomer bergen.jpg

Bekijk onze corona-geld-terug-garantie

10-3-2022

Per 14 maart wordt in Frankrijk de Pass Vaccinal afgeschaft. Vanaf dat moment hoeft u geen vaccinatie- of herstelbewijs meer te laten zien in de Franse horeca of musea. Ook het mondkapje hoeft vrijwel nergens meer gedragen te worden, alleen nog in het openbaar vervoer.

4-1-2022

Het Franse parlementsoverleg is nog in overleg over de in te voeren ‘pass vacinale’ (2G-beleid).
De verplichte boosterprik vanaf 15 januari voor 18 jaar en ouder is en blijft wél van kracht! Deze booster is verplicht voor voortdurende geldigheid van de Franse coronapas (horeca etc., niet voor reizen), voor iedereen (ook toeristen) waarvan de laatste vaccinatiedosis ouder is dan 7 maanden.

Leuk! Doe de vakantiequiz

3-1-2022

Kinderen vanaf 6 jaar moeten vanaf vandaag een mondkapje dragen in publieke binnenruimtes (winkels, musea) en het openbaar vervoer in Frankrijk (trein, bus, skiliften).
In cafés en bars is staand drinken verboden tot 24 januari (mag alleen zittend aan tafels).
De boete voor het gebruik van een valse coronapas is verhoogd tot €1000.

1-1-2022

Het is mogelijk voor buitenlanders om een boosterprik te halen tijdens hun verblijf in Frankrijk. Op de website Doctolib.fr kunt u proberen een afspraak te maken bij u in de buurt. Ook zonder Franse gezondheidspas (carte vitale) mag u in Frankrijk een vaccinatie krijgen. Houdt wel rekening met vertraging/problemen bij opname vaccinatie in BE coronacheck app.

14-12-2021

De boosterprik is direct ‘geldig’ voor de coronapas (=al op de dag van de vaccinatie) als het de 3e dosis betreft. Bij de 2e dosis (bij Janssen en herstel) is de booster pas na 7 dagen geldig voor de QR-code in de binnenlandse Franse coronapas.

9-12-2021

De media melden dat beloofd is dat, indien zij dat willen, alle 65-plussers vóór 1-1-2022 een boosterprik kunnen krijgen en de 18-plussers vóór 1-2-2022. Dit houdt het volgende in:

  • u voldoet aan de Franse regelgeving en u mag dus tijdens uw wintersportvakantie de horeca en skiliften in
  • u weet dat dit dan ook veilig is omdat de andere horecabezoekers en medepassagiers in de skilift óók een boosterprik hebben gehad

6-12-2021

Alles gericht op veilig door laten gaan wintersportseizoen
Om er alles aan te doen dat de wintersport in Frankrijk komende winter door kan gaan, zijn er enkele bepalingen van kracht. Deze bepalingen zijn niet van toepassing voor het betreden van Frans grondgebied (de inreisvoorwaarden), maar gelden voor activiteiten binnen Frankrijk waarvoor de coronapas gevraagd wordt (vb. horeca):

  • Per 15 december 2021 dienen 65-plussers, indien hun 2e vaccinatie meer dan 7 maanden geleden is of als zij een Jansen vaccin hebben, een boosterprik te hebben gekregen
  • Per 15 januari 2022 dienen 18-plussers, indien hun 2e vaccinatie meer dan 7 maanden geleden is of als zij een Jansen vaccin hebben, een boosterprik te hebben gekregen

65-plussers kunnen deze boosterprik komende weken laten zetten en de 18-plussers kunnen dat voor 15 januari 2022 laten doen. Op deze manier doet Frankrijk er alles aan om u een veilig verblijf te kunnen bieden. Stuur ons bij vragen een mail.

9-11-2021

Frankrijk zet in op veilige wintersportperiode!
Hoewel in Frankrijk de besmettingen ook oplopen gaat het veel beter dan in Nederland en België. Frankrijk is vele malen groter maar het dagelijkse aantal besmettingen is lager.
Om ervoor te zorgen dat de wintersport in Frankrijk op een veilige manier kan plaatsvinden zijn de volgende maatregelen afgekondigd:

  • Mondkapjes zijn verplicht in de liften en de wachtrijen
  • Waarschijnlijk wordt ook de coronapas met QR code verplicht in de liften
  • QR code is verplicht in de horeca en toeristische accommodaties, behalve appartementen zonder gemeenschappelijke ruimtes
  • Mondkapje verplicht in de winkels (+12jr)
  • Monkapje verplicht in skibus en ander openbaar vervoer

U doet er dus verstandig aan om met eigen vervoer naar de piste te gaan.

Ons wintersportpark scoort in dit kader héél veilig!