De leukste pretparken in Frankrijk volgens FranceComfort

Aquaparc 3 aquapark Frankrijk Languedoc cyprien hond senioren  vakantiepark comfort kust beach stran

Bent u op zoek naar een pretpark in Frankrijk die u kunt bezoeken tijdens uw vakantie? Of verblijft u op een van onze vakantieparken in Midden- en Zuid-Frankrijk en oriënteert u zich alvast op leuke dagjes weg? Pretparken in Frankrijk zijn er genoeg. Zo ook pretparken met waterattracties, zwembaden en glijbanen. Avonturenparken zijn er ook. Op deze pagina ontdekt u de leukste en mooiste pretparken van Frankrijk, volgens ons en onze gasten. De meeste parken liggen binnen een half uur tot een uur rijafstand vanaf uw vakantiehuis, dus dat is goed te doen. 

Wat zijn de leukste attractieparken in Frankrijk?

We hebben voor u onze ‘pretparken top 10’ op een rijtje gezet. Per regio hebben we een tweetal attractieparken voor u geselecteerd. 

Faciliteiten 3 Chateau de Salles Bordeaux Frankrijk vakantiepark luxe villa animatie zwembad kindere

Regio Poitou-Charentes

  • Themapark Futuroscope in Poitiers: het populairste futuristische attractiepark van Frankrijk. Dit pretpark biedt gegarandeerd een dag vermaak voor kinderen en volwassenen. 
  • Animatiepark Puy du Fou in Vendée: een historisch themapark waar de geschiedenis tot leven komt. U kunt genieten van prachtige grootse shows over het leven van onder anderen de Romeinen, de drie musketiers of de Vikingen. Dit pretpark is ook uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld. 
  • Avonturenpark Le Chateau des Aventuriers: park met piraten, dinosaurusthema en kastelen. Welk kind houdt hier nu niet van?

Deze parken liggen vlakbij Domaine les Forges, Aveneau - Vieille Vigne en Bourg Est - Vigelière

Faciliteiten DDL 12 Frankrijk Dordogne vakantiepark luxe villa zwembad kinderen kids club.jpg

Dordogne 

In de Dordogne zijn er veel kleinere attractieparken. We hebben er ook hier twee voor u uitgekozen. 

  • Walygator Sud-Ouest: in dit pretpark vindt u meerdere achtbanen, wildwaterbanen, familieattracties en kinderattracties. 
  • Een heel ander soort park, die wij graag ook even benoemen, is recreatiepark Cap Nature in de Cahors. Dit klim- en klauterpark is voor iedereen die zin heeft in een actieve dag een echte aanrader.

Deze parken zijn goed te bereiken vanuit Domaine de Lanzac en Village des Cigales

Faciliteiten DDL 15 Frankrijk Dordogne vakantiepark luxe villa zwembad kinderen kids club.jpg

Pretparken in Zuid-Frankrijk

  • Het grootse attractiepark van de Provence-Cȏte d’Azur is Antibesland. Met meer dan 30 attracties is dit pretpark in Frankrijk echt een bezoek waard voor alle leeftijden. Vanaf de vakantieparken Jardin du Golf, Vallée de la Ste. Baume, Résidence de Salernes en Villa’s du Verdon is dit pretpark goed te berijden.
  • Wat wij ook aanraden is Kiddypark Hyères. Dit is een groot pretpark in Zuid-Frankrijk dat is opgedeeld in drie attractieparken. Kiddypark, La Cabane en Accro Adventures. De eerste 2 genoemde pretparken zijn voor alle leeftijden leuk. Accro Adventures is een tip voor gezinnen met oudere kinderen.
  • Aventure Famille Sainte Maxime is ook avonturenpark voor de hele familie. In dit park beleeft u plezier aan boomklimparcoursen, elektrische scooters en boogschieten.
Montmarsis sfeer 3_edited.jpg

Languedoc

In deze regio vindt u kleine binnenspeelparken die altijd leuk zijn om te bezoeken. Ook de pretparken in Carcassonne en Toulouse bevinden zich in de buurt van uw vakantiehuis in Espinet. In de zomer zijn deze parken koel en in de winter verwarmd. 

Aquitaine-Gironde 

Coccinelle is een klein animatiepark voor gezinnen met jonge kinderen. In dit pretpark vindt u attracties gecombineerd met een wildpark vol met boerderijdieren en een waterpark gecombineerd met speeltoestellen. Dit pretpark, in de omgeving van Château de Salles, biedt u gegarandeerd een dag vermaak.  

Faciliteiten 3 Chateau de Salles Bordeaux Frankrijk vakantiepark luxe villa animatie zwembad kindere

Kleine attractieparken in Frankrijk

Behalve onze selectie van de ‘pretparken van Frankrijk top 10’  zijn er in iedere regio ook vele kleinere pretparken. Als uw kinderen nog klein zijn of u heeft geen behoefte aan een groot park, dan is een klein pretpark een goed idee. Zo vindt u in de buurt van onze vakantieparken in Poitou-Charentes Parc de la Vallée, een jong pretpark In Frankrijk dat elk jaar weer nieuwe attracties opent. Maar ook diverse klimparken, kartbanen en een quadbaan zijn te vinden in deze regio. Als u met jonge kinderen een klein pretpark in Zuid-Frankrijk wilt bezoeken, raden we La Cabane aan. Verblijft u bijvoorbeeld op L’Espinet? Dan is het speelpark in Carcassonne dicht in de buurt. Een absolute aanraders in de Dordogne is Parc Le Bournat. Dit is een kleinschalig themapark waar u alles ontdekt over het leven de Dordogne in 1900. Er zijn voorstellingen, dieren en attracties. Het is een erg leuk familiepark voor een aantrekkelijk tarief. 

17864353053_66e301cd41_b.jpg

Naast attractieparken ook pret op een waterpark in Frankrijk 

Kenmerkend voor Zuid-Frankrijk zijn de waterparken. Behalve veel zwembaden en allerlei uitdagende glijbanen bieden de waterparken veel attracties voor jong en oud. In de Dordogne is waterpark Quercyland een populair park. Hier kunnen u en uw kinderen zich ook vermaken met minigolf, springkastelen, trampolines, bootjes, een draaimolen en meer. Bij een verblijf op Chȃteau de Salles is Aqualand Archachon. Dit is het grootste waterpark aan de Atlantische kust en leuk voor jonge en oud. Als u vakantie viert aan de Middellandse zeekust en u wilt een dag waterpret? Dan moet u beslist naar Aqualand in St. Cyr sur Mer, Frejus of St. Maxime. In de Languedoc is het waterpark bij St. Cyprien erg populair.

Bekijk alle parken