Vermijd de zwarte zaterdag

telepeage frankrijk tolwegen naar vakantiepark met vakantiehuis FranceComfort 200x160.jpg

Voor Nederland en België blijft Frankrijk het meest populaire vakantieland. Velen kijken er maandenlang naar uit om de koffers in te pakken, de auto in te laden en op weg te gaan naar hun favoriete vakantiebestemming. Op de wegen is dit goed te merken, zeker in het hoogseizoen.

Zwarte zaterdagen

In het hoogseizoen staan er vaak lange files op weg naar het zuiden van Frankrijk. En ook terugkomend verkeer heeft er last van. De wegen zijn overvol en de reis duurt veel langer dan normaal. 

Voor velen kan het niet anders. Zij hebben vakantie gekregen op vrijdag en kunnen niet eerder dan zaterdag vertrekken. Anderen hebben wél de mogelijkheid om eerder te gaan rijden.

Vrijdag als wisseldag

Regelmatig krijgen we de vraag of er mogelijkheden zijn om in het hoogseizoen op vrijdag aan te komen en te vertrekken. In twee parken is dit op dit moment mogelijk:

  • L'Espinet
  • Domaine les Forges - Villa "zwarte zaterdag"

In L'Espinet is het voor alle vakantiehuizen mogelijk om in het hoogseizoen op zowel vrijdag als zaterdag aan te komen. In Domaine les Forges hebben we enkele villa's geselecteerd waarbij de wisseldag op vrijdag is. Deze villa's hebben de naam "Villa zwarte zaterdag" gekregen.

L'Espinet Languedoc

"Zeer mooie vakantie gehad met mijn man en kinderen. In een mooi huisje met prachtig uitzicht. Omgeving is prachtig en zeer gevarieerd. Onze kinderen hebben genoten van de animatie op het park."

Cora van Duijn

Naar het park

Domaine Les Forges Poitou-Charentes

"Huis veel luxe, beheerder super flexibel, hond vriendelijk, mooi zwembad, leuke dorpjes in de omgeving. Dit jaar voor de derde keer, in mei weer geboekt heerlijk kan niet wachten."

Fam. Savenije

Naar het park