Vakantiehuizen in een wijnregio

Wijnroute 5 fume en chaine luxe vakantievilla zwembad wifi wandelen wijn vignoble hond.jpg

Als wijnliefhebber is het natuurlijk geweldig om uw vakantie door te brengen in een wijnstreek. Prachtige wijngaarden bekijken, met de wijnmakers zelf spreken, meehelpen met het oogsten en natuurlijk wijnen proeven.

Frankrijk: het land van de wijnen

Frankrijk staat bekend om zijn wijnen en wijngebieden. Enkele van de parken van FranceComfort bevinden zich in die gebieden: De Dordogne en Lot met de Bergerac en Cahors wijnen en de Provence. Voor een wijnliefhebber geven de mystiek van de wijnkelders, de passie van de wijnboeren, de prachtige wijnvelden en de smaakvolle wijnen een waardevolle extra dimensie aan de vakantie.

Provence oudste wijngebied

De Provence heeft een lange wijngeschiedenis en is waarschijnlijk het oudste wijngebied van Frankrijk. Het wijngebied ligt voornamelijk centraal in de Provence. De meest bekende wijn is de rosé.
De wijnen passen bij het klimaat: ze zijn licht, fris en fruitig. 
Vanwege de lange wijngeschiedenis heeft de Provence een enorme variatie van druivenrassen overgehouden. Voor de productie van rosé en van rode wijnen gebruiken de wijnmakers grenache, cinsault, mourvèdre en syrah. Voor de witte wijnen zijn dat ugni blanc, sémillion en rolle.

Onze vakantieparken in wijnregio's

Village des Cigales Lot - Dordogne

Naar het park

Jardin du Golf Provence

Naar het park

Domaine de Lanzac Dordogne

Naar het park

L'Espinet Aude - Langedoc

Naar het park

Bergerac en haar wijngaarden

In de directe omgeving van de stad Bergerac vindt de wijnproductie plaats. Mooi gelegen op de linker- en rechteroever van de Dordogne liggen op de hellingen de wijngaarden.
Onder invloed van de Atlantische Oceaan is het klimaat gematigd met warme zomers en kunnen de druiven in het najaar goed rijpen.
De verschillen in samenstelling van de bodem draagt ertoe bij dat er een grote verscheidenheid aan druivenrassen is en de wijnen die ervan worden gemaakt.
Alle gangbare wijnen, wit, rood en rosé, worden gemaakt van bekende druivenrassen als Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Sauvignon blanc, Sémillon en Muscadelle.

Wijnstreek Cahors

De wijnstreek Cahors ligt aan de oevers van de rivier de Lot rondom de gelijknamige sfeervolle historische stad Cahors. Deze streek krijgt, dankzij de druivensoort Malbec, steeds meer internationale bekendheid.

Wijnstreken bezoeken tijdens de vakantie

Op diverse manieren kunt u de wijnstreken bezoeken. Er zijn uitgezette routes die u met de auto of de fiets kunt afleggen. Maak een wandeling over een wijngaard en leg contact met de wijnboer. Hij zal u buiten de drukke oogsttijd graag te woord staan. Komt u het bordje “degustation” tegen? Ga dan naar binnen en geniet van de wijnproeverij die daar aanwezig is.