Veelgestelde vragen over uw vakantie

Heeft u een vraag? of bent u op zoek naar informatie?

Wij helpen u graag om uw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen. De onderstaande vragen geven u een indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Staat uw vraag er niet bij of heeft u onvoldoende antwoord gekregen op uw vraag? Stuur ons een mail en wij zullen u waar mogelijk van dienst zijn.

Stel uw vraag

Aankomst en vertrek

Wat zijn de aankomst– en vertrekdagen?
U kunt in het hoogseizoen op de meeste parken alleen aankomen en vertrekken op zaterdag. Buiten het hoogseizoen op vrijwel alle dagen. In de kalender die bij de boeking getoond wordt kunt u de exacte aankomstdagen en vertrekdagen zien. Wilt u op een andere dag aankomen en/of vertrekken, neemt u dan contact op met ons, bij voorkeur per mail: nl@francecomfort.com.

Wat zijn de aankomst– en vertrektijden?
Wij verwachten u tussen 16.00 en 19.00 uur. Indien u buiten deze tijden wenst te komen horen wij het graag van u. Tussen 8.30 en 10.00 uur nemen wij graag afscheid van u.

Waar vind ik de routeomschrijving?
U vindt bij ieder park onderaan de pagina een kaart van de omgeving van het park. Daarop staat een link naar een interactieve routebeschrijving. Als wij uw mailadres hebben dan ontvangt u 2 weken voor aankomst onze welkomstmail met uitgebreide routebeschrijving voor het laatste gedeelte van uw reis. Daarnaast ontvangt u dan ook de overige informatie.

Mag ik de aankomst– en vertrekdag gebruikmaken van de faciliteiten?
Ja, dat is toegestaan. Wel dient u zich bij aankomst eerst aan te melden bij de receptie.

Accommodaties

Zijn de woningen allemaal hetzelfde ingericht?
Het interieur is bij de meeste accommodaties gelijk maar niet in alle gevallen. Wel is het niveau hetzelfde. De foto’s op de website kunnen dus afwijken van de werkelijke inrichting.

Met hoeveel personen mag ik maximaal gebruik maken van de accommodatie?
In de omschrijving van de accommodatie staat aangegeven voor hoeveel personen de accommodatie geschikt is. Dit aantal komt overeen met het aantal beschikbare bedden in de accommodatie en is het maximaal aantal toegestane personen. Vanwege veiligheidsvoorschriften is het niet toegestaan dat er meer mensen in de accommodatie verblijven. Er kunnen dus geen extra bedden/kampeerbedden/luchtbedden bijgeplaatst worden.
Kinderen tot en met 2 jaar worden wel als extra persoon geaccepteerd. Het kind moet dan wel in een kinderbedje slapen.

Kunnen we een bepaalde bungalow of villa reserveren?
Het is in sommige parken mogelijk een voorkeursboeking te plaatsen. Dit wordt dan bij de huizen van het park vermeld alsook de kosten die daarvoor gerekend worden. In andere gevallen kunt u bij uw reservering uw voorkeur aangeven. Wij zullen ons best doen maar kunnen u niet garanderen dat u deze krijgt.

Zijn er accommodaties geschikt voor astma/COPD–patiënten?
De vloeren van alle huizen hebben meestal plavuizen. In de meeste huizen zijn huisdieren niet toegestaan en mag er niet gerookt worden. Geef bij uw boeking aan als u zo'n huis wilt.

Zijn er accommodaties speciaal ingericht voor invalide/mindervalide personen?
Er zijn op het park geen accommodaties die specifiek ingericht zijn voor invalide personen. Wel zijn op alle parken huizen die gelijkvloers zijn en geen of nauwelijks drempels hebben. Geef bij uw boeking aan als u zo’n huis wilt.

Zijn er rookvrije accommodaties op het park?
Onze huizen zijn allemaal rookvrij. Helaas kunnen wij u geen garantie geven dat uw accommodatie 100% rookvrij is. Dit is gebaseerd op het vertrouwen dat de niet–roken–regel wordt nageleefd door gasten die voor u zijn geweest.

Is bedlinnen verplicht?
Bedlinnen is op vrijwel alle parken verplicht. Bij de beschrijving van de huizen ziet u de bijkomende kosten. Het is mogelijk tussentijds het bedlinnen te vervangen.

Zijn er handdoekpakketten / keukendoekpakketten aanwezig?
Deze zijn niet standaard aanwezig maar wel bij te bestellen tijdens uw boeking of daarna of tijdens uw verblijf af te halen bij de receptie.

Beschikken alle woningen van een bepaald type over dezelfde faciliteiten?
Ja, het uitrustingsniveau is per accommodatie op ieder park in principe gelijk.

Mogen wij zelf de accommodatie schoonmaken?
Nee, in alle gevallen is de eindschoonmaak verplicht. De kosten ziet u bij de beschrijving van een huis.

Annuleren

Hoe kan ik mijn vakantie annuleren?
U kunt voor annulering van uw reservering per mail contact opnemen met ons. Vervolgens wordt nagegaan of u een deel van uw betaling terugkrijgt. Voor verdere informatie, verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden waarin ook de annuleringsvoorwaarden staan.

Is het mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten?
U heeft in principe altijd de mogelijkheid om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan (nog) niet via FranceComfort.

Wat zijn de kosten van een annuleringsverzekering?
De kosten en premie’s verschillen per aanbieder. Op internet kunt u zoeken op “annuleringsverzekering” en er zelf online een afsluiten.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
Kijk onderaan de homepage naar de algemene voorwaarden waarin de annuleringsvoorwaarden zijn opgenomen.

Betalen

Kan ik bij aankomst het totale bedrag betalen?
Nee, bij het maken van de boeking kunt u direct online betalen.

Ben ik verplicht een aanbetaling te doen?
Binnen 3 dagen na boekdatum dient u de aanbetaling te voldoen van 40% van het totaalbedrag. Bij acties of aanbiedingen wordt het gehele bedrag in een keer gefactureerd.

Krijg ik een bevestiging wanneer mijn betaling is binnengekomen?
Ja, een dag nadat de administratie uw betaling heeft verwerkt, krijgt u een bevestiging per mail. Ook kunt u uw betalingen volgen in uw eigen account die u kunt aan maken.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
U kunt bij ons online betalen.

Kan ik een uitgestelde betaling aanvragen of in termijnen betalen?
Nee, in principe niet. Neem contact met ons op om te overleggen.

Wanneer moet ik mijn reservering betalen?
De aanbetaling (40% van totaalbedrag) dient betaald te worden binnen 3 dagen na boekdatum. De restbetaling (60% van totaalbedrag) dient 6 weken voor aankomst betaald te zijn.

Wordt er een waarborgsom gevraagd bij aankomst?
Ja, er wordt voor alle parken bij aankomst een waarborgsom gevraagd. Kijk voor de hoogte bij de beschrijving van de huizen. Deze waarborgsom dient bij aankomst met uw creditcard te worden gereserveerd of per bankpas te worden betaald. U kunt ook contant betalen.

Wanneer krijg ik mijn waarborgsom terug?
Indien de woning volgens de richtlijnen achter wordt gelaten, wordt de reservering / borgsom binnen twee weken vrijgegeven / teruggestort op uw rekening. Bij breuk (inventaris) of andere schade of bovenmatige vervuiling wordt een deel van de borg ingehouden.

Wat zijn de bijkomende (verplichte) kosten bovenop de huurprijs?
Kijk voor een overzicht van alle bijkomende (verplichte) kosten bij de beschrijving van het huis.

Faciliteiten

Is er internet aanwezig?
Op al onze parken is internet.

Is er een supermarkt in de omgeving?
De dichtstbijzijnde supermarkt vindt u op 5–10 minuten rijden van de parken. Op een kwartier afstand zijn de gangbare winkels voorhanden.

Is er een broodjesservice op het park?
Op diverse parken is een broodjesservice beschikbaar waardoor u iedere morgen in het midden- en hoogseizoen verse lokale broodjes heeft. Kijk hiervoor bij de diverse parken bij de faciliteiten. Een lokale bakker is bij alle parken aanwezig op ca 5–10 min. rijden.

Is er een zwembad en tennisbaan aanwezig op het park?
Ja, op vrijwel alle parken zijn een of meer zwembaden en een tennisbaan aanwezig. Kijk hiervoor bij de parkfaciliteiten.

Is het mogelijk om de auto bij de accommodatie te parkeren?
In de meeste gevallen is dat mogelijk. In sommige parken niet. Daar kunt u uw auto op de centrale parking parkeren. Uiteraard kunt u boodschappen bij uw huis brengen.

Welke faciliteiten zijn er op het park en wie mag er gebruik van maken?
De parken hebben diverse faciliteiten. Kijk bij het betreffende park bij faciliteiten. Alleen u als gast mag gebruik maken van de faciliteiten.

Kinderen

Wat zijn de mogelijkheden voor de huur van kindartikelen?
U kunt een kinderstoel, kinderbedje en andere spullen huren. De prijzen ziet u als u een concept boeking maakt. Kinderen tot en met 2 jaar kunnen in een kinderbed slapen. Kinderen vanaf 3 jaar slapen in een groot bed.

Is er een animatieteam aanwezig?
Tijdens het hoogseizoen is er op diverse parken een animatieteam aanwezig. Dit staat vermeld bij de faciliteiten.

Kortingen en aanbiedingen

Hoe kan ik gebruik maken van een korting?
De korting wordt automatisch berekend als u een (concept) boeking maakt.

Hoe blijf ik op de hoogte van actuele aanbiedingen en Last–Minutes?
U kunt op de hoogte gehouden worden door u aan te melden voor de nieuwsbrief. Deze wordt meerdere keren per jaar verstuurd. Daarnaast vermelden wij ook leuke acties op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief

Hoe kan ik me aan– en afmelden voor de nieuwsbrief?
U kunt zich op de homepage aanmelden voor de nieuwsbrief. 
Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op de link die u onderaan elke nieuwsbrief vindt.

Hoe kan het dat ik de nieuwsbrief niet ontvang, terwijl ik me toch heb aangemeld?
De nieuwsbrief wordt meerdere keren per jaar verstuurd. Het kan dus even duren voordat u de 1e ontvangt. Er kan echter ook iets mis gegaan zijn in het systeem. Mocht u dit opmerken dan kunt u contact opnemen met ons via nl@francecomfort.com.

Hoe kan ik mijn gegevens voor de nieuwsbrief wijzigen?
U kunt uw gegevens wijzigen door uw oude en nieuwe gegevens door te mailen aan: nl@francecomfort.com.

Park algemeen

Wat zijn de algemene voorwaarden van FranceComfort?
De Algemene Voorwaarden staan op onze website. Een verwijzing naar de Algemene Voorwaarden ziet u onderaan de homepage.

Heeft een park ruimte voor vergaderingen of evenementen?
Enkele parken hebben speciale faciliteiten voor vergaderingen of groepsreizen. Dit ziet u staan bij de faciliteiten. Voor bedrijfsuitjes of evenementen kunt u contact opnemen met ons.

Zijn huisdieren welkom?
Op vrijwel alle parken zijn enkele huizen gereserveerd voor een hond (max. 2). Voor huisdieren geldt een toeslag die u ziet als u een boeking maakt. U dient bij uw reservering aan te geven als u een huisdier mee wilt nemen. Op het park geldt dat honden aangelijnd dienen te zijn. Er gelden speciale huisregels voor huisdieren welke bij aankomst overhandigd worden.

Mag de barbecue aan?
Op vrijwel alle parken is dit toegestaan. Op sommige alleen elektrische barbecues vanwege brandgevaar. Op enkele parken zijn centraal georganiseerde barbecues.

Wanneer zijn de schoolvakanties en feestdagen?
Op de website van de Rijksoverheid kunt u nakijken wanneer de scholen in uw regio vakantie hebben. Controleer de data voor de schoolvakanties altijd bij uw onderwijsinstelling. Sommige data zijn namelijk slechts adviesdata. Scholen mogen hier dus van afwijken indien ze dit wensen.

Reserveren

Ik heb een online reservering gemaakt. Is deze nu definitief?
Ja, deze is definitief.

Als ik via internet reserveer, hoe betaal ik dan?
U kunt online betalen.

Ik heb al een reservering gemaakt, maar ik wil nog extra artikelen erbij boeken. Hoe doe ik dit?
U kunt dit zelf doen in uw account.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?
Uw persoonsgegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld en blijven in het bezit van FranceComfort. Kijk onderaan de homepage voor ons privacy statement.

Kan ik een optie nemen op een reservering?
U kunt telefonisch of per e–mail een optie aanvragen. De tijdsduur van een optie zal door de receptie worden bepaald en hangt mede af van het aantal nog beschikbare accommodaties.

Is het mogelijk om meerdere accommodaties (naast elkaar) te reserveren?
Het is mogelijk (op basis van beschikbaarheid) om accommodaties naast elkaar te reserveren. Neem voor het reserveren van meerdere accommodaties (naast elkaar) contact op met ons via nl@francecomfort.com.

Kan ik mijn reservering wijzigen?
De door u gemaakte reservering is definitief. Indien u wijzigen aan wilt brengen, bijvoorbeeld de verblijfsperiode of het verlengen van de verblijfsperiode, bijbestellen van zaken als een handdoeken of kindermeubilair, dient u contact op te nemen met ons. In sommige gevallen worden er wijzigingskosten gerekend.

Vakantiehuis kopen

Is het mogelijk op een van de parken een woning te kopen?
Op deze pagina vind u daar meer informatie over, alsook over de rendementen die verkregen worden. Daarnaast staan en op andere parken ook regelmatig woningen te koop. Informeer bij ons via de mail nl@francecomfort.com naar de actuele gegevens.