Op vakantie naar Frankrijk met de hond

Voor veel hondeneigenaren kan het belangrijk zijn dat de hond meegaat op vakantie.
De hond hoort bij het gezin en gaat daarom ook mee als het gezin op vakantie gaat.
Tijdens de wandelingen door de natuur of in de bergen geniet de hond volop.
De kinderen hebben in de vakantie volop de tijd om met de hond te spelen.

Honden op onze vakantieparken in Frankrijk

Op vrijwel alle vakantieparken van FranceComfort is de hond welkom en zijn er huizen speciaal voor honden. Uiteraard zijn er ook veel huizen op de parken waar juist geen hond in mag. Gasten die dus, bijvoorbeeld vanwege allergie niet in een vakantiehuis willen verblijven waar een hond in is geweest, weten dat in deze huizen ook echt geen hond zal komen. Op enkele parken zijn er weinig huizen waar een hond in mag, daar is het op aanvraag. Het is dus in alle gevallen belangrijk dat u bij uw reservering aangeeft dat u uw hond mee wilt nemen. Wij zorgen er dan voor dat u in een mooi vakantiehuis komt dat geschikt is voor honden.

Regels voor de hond tijdens de vakantie

De vakantie moet voor alle gasten een tijd van genieten zijn. Om die reden zijn er regels opgesteld. Deze regels liggen in uw vakantiehuis. In het kort komt het er op neer dat uw hond geen overlast mag veroorzaken. De hond moet altijd aangelijnd zijn, ook in de tuin zodat hij niet weg kan lopen. Zorg er ook voor dat uw hond geen geluidsoverlast geeft, laat uw hond niet of maar weinig alleen achter in uw vakantiehuis. En vanzelfsprekend mag de hond niet op bedden, stoelen of banken.

Regels

  • Geen overlast veroorzaken
  • Aangelijnd op het park en in de tuin
  • Geen geluidsoverlast
  • Niet op bedden of banken

Gaat de hond mee naar Frankrijk?

Iedereen maakt zijn eigen overwegingen of de hond wel of niet mee gaat. Het moet niet alleen voor het baasje leuk zijn, ook voor de hond. En niet alle honden zijn geschikt om mee te nemen. Temperament, fysieke beperkingen of ziekte kan een reden zijn om ze thuis te laten. Als u twijfelt kan het verstandig zijn eerst eens een weekendje weg te gaan in de nabije omgeving om het uit te proberen. U weet dan gelijk of uw hond goed tegen langere autoritten kan. Uiteraard zorgt u ervoor dat de inentingen correct en op tijd hebben plaatsgevonden.

De hond en het klimaat in Frankrijk

U kent uw hond het beste en weet of hij goed tegen de warmte kan. Soms zijn warme dagen al erg vermoeiend voor een hond. In dat geval doet u de hond er geen plezier mee om hem mee te nemen naar nog warmere streken. Als uw hond wel tegen warmte kan, denk er dan aan om bij lange wandelingen water mee te nemen. Overigens, let in bepaalde delen van Frankrijk bij wandelingen door de natuur ook op voor plaatsen waar adders kunnen zijn. Vergeet ook de tekentang niet.

Niet vergeten

  • Water tijdens een wandeling
  • Let op adders
  • Neem tekentang mee

Check de verzekering van de hond

Lees de voorwaarden van zeker twee verzekeringen na: de reisverzekering en de WA-verzekering. Ziektekosten in het buitenland van mensen vallen veelal wel onder de reisverzekering, die van een hond veelal niet. Daarnaast is het prettig te weten, dat mocht uw hond iets beschadigen in het vakantiehuis, dit gedekt is door uw verzekering.

Met de hond in Frankrijk naar een restaurant

In Frankrijk gelden bepaalde regels die vanuit de overheid zijn opgelegd. Zo is de kans groot dat honden niet in een restaurant mag komen waar een open keuken is. Besef daarnaast dat er tijdens de vakantie in Frankrijk vaak langer getafeld wordt dan thuis. Voor de hond kan het dan erg lang duren zodat hij onrustig wordt.

Vakantieparken waar de hond welkom is

Village des Cigales Dordogne - Lot

Domaine les Forges Poitou - Charentes

Le Lac Bleu Dordogne - Lot

Château de Salles Gironde - Aquitaine