Vakantie met de hond

Hond Frankrijk vakantie wandelen luxe villa zwemmen.jpg

Voor veel hondeneigenaren kan het belangrijk zijn dat de hond meegaat op vakantie. Op een aantal parken van FranceComfort is de hond welkom en zijn er huizen speciaal voor honden. Gasten die juist liever niet in een vakantiehuis verblijven waar een hond in is geweest, weten dat in deze huizen ook echt geen hond zal komen. Geef bij uw reservering aan als u uw hond mee wilt nemen, wij zorgen dan dat u in een mooi vakantiehuis komt dat geschikt is voor honden.

Naar Frankrijk op vakantie, gaat de hond mee?

Iedereen maakt zijn eigen overwegingen of de hond wel of niet mee gaat. Het moet niet alleen voor het baasje leuk zijn, ook voor de hond. En niet alle honden zijn geschikt om mee te nemen. Temperament, fysieke beperkingen of ziekte kan een reden zijn om ze thuis te laten. Als u twijfelt kan het verstandig zijn eerst eens een weekendje weg te gaan in de nabije omgeving om het uit te proberen. U weet dan gelijk of uw hond goed tegen langere autoritten kan. Uiteraard zorgt u ervoor dat de inentingen correct en op tijd hebben plaatsgevonden.

Vakantieparken waar de hond welkom is

Domaine les Forges Poitou - Charentes

Naar het park

Le Lac Bleu Lot - Dordogne

Naar het park

Village des Cigales Dordogne - Lot

Naar het park

L'Espinet Aude - Languedoc

Naar het park

De hond en het klimaat in Frankrijk

U kent uw hond het beste en weet of hij goed tegen de warmte kan. Als warme dagen al erg vermoeiend zijn voor een hond heeft hij er geen plezier aan om meegenomen te worden naar nog warmere streken.
Als uw hond wel tegen warmte kan, denk er dan aan om bij lange wandelingen water mee te nemen voor de hond. Overigens, let in bepaalde delen van Frankrijk bij wandelingen door de natuur ook op voor plaatsen waar adders kunnen zijn. Vergeet ook de tekentang niet.

Check de verzekering als de hond meegaat op vakantie

Lees de voorwaarden van zeker twee verzekeringen na: de reisverzekering en de WA verzekering. Ziektekosten in het buitenland van mensen vallen veelal wel onder de reisverzekering, die van een hond veelal niet. Daarnaast is het prettig te weten, dat mocht uw hond iets beschadigen in het vakantiehuis, dit gedekt is door uw verzekering.

Met de hond in Frankrijk naar een restaurant

In Frankrijk gelden bepaalde regels die vanuit de overheid zijn opgelegd. Zo is de kans groot dat honden geweerd worden in restaurants waar een open keuken is. Besef daarnaast dat er tijdens de vakantie in Frankrijk vaak langer getafeld wordt dan thuis. Voor de hond kan het dan erg lang duren zodat hij onrustig wordt.

Naar het park met grote tuinen >>