Sneeuwparken in de Portes du Soleil

Aan de randen van het grote skigebied Portes du Soleil liggen enkele mooi aangelegde snowparks en funparks. Wilt u wat meer uitdaging? of een dag eens wat anders dan de berg af skiën? kijk dan eens bij een van deze sneeuwparken. De parken hebben allerlei levels waardoor er variatie in moeilijkheidsniveaus is zodat er voor iedereen wel iets bij is om uit te proberen.

Snowparks in Avoriaz, Châtel en Les Crosets

Er zijn meer dan 9 snow- en funparken in Portes du Soleil. Alle parken hebben diverse rampsslides en jumps voor verschillende niveaus:

  • Snowpark Arare is het park dat in 1993 als eerste werd aangelegd in Avoriaz. Het is geschikt voor riders met een gemiddeld en ervaren niveau. In dit park zijn rijen met tafels en met rails maar ook een XXL tafel met de naam Big Air. Het heeft moeilijke obstakels voor gevorderde skiërs en boarders. In dit park zijn ook andere grote schansen, (dubbele) kinkrails en grote hips te vinden.
  • Een park waar elk type rider terecht kan is Snowpark La Chapelle. Zowel beginners als ervaren glijsporters kunnen er naar hartenlust hun kunsten vertonen. Er zijn 4 rijen kickers van verschillende niveaus en 2 rijen jibs met boxes en rails.
  • Van het Smoothpark in Châtel wordt wel gezegd dat dit het mooiste sneeuw- en funpark is in de Portes du Soleil. Dit snowpark ligt bij Super Châtel, het skigebied direct boven Châtel. Een ervaren shapecrew houdt het park dagelijks bij en breidt het park ook ieder jaar weer verder uit. Voor elk niveau zijn er obstakels, van kleine kickers en butterboxjes tot aan slideboxes, een quarter pipe en grote kickers en lange downrails. Ook is er een chillruimte met picknicktafel en barbecue waar u kunt uitrusten of de lunch gebruiken terwijl u van de zon geniet.
  • In Les Crosets is een freestyle park met de naam Superpark. Ook daar kan op diverse niveaus genoten worden.

The Stash in Avoriaz

Het milieuvriendelijke snowpark Stash is gebaseerd op het Californische skioord North Star. Jake Burton, oprichter van het merk Burton Snowboard, is de bedenker van dit concept dat een extra dimensie geeft aan het snowboarden.
De obstakels in het Fun Park zijn allemaal gemaakt van hout, nergens is plastic of ijzer. Freestyle park The Stash is geschikt voor zowel snowboarders en skiërs. Het park telt 3 verschillende levels, ieder met zijn eigen moeilijkheidsgraad. Er is ook een Snake run (een boardercross met superscherpe bochten). Halverwege kunt u bij een berghutje even pauzeren en picknicken.
Stash ligt in het bos van Lindarets, in het skigebied van Avoriaz en is bereikbaar via de 6-zits stoeltjeslift Prolays.
Liefhebbers kunnen gebruikmaken van de skipas Parks & Stash, die toegang biedt tot alle Snowparks van Avoriaz 1800.

Snowparken voor kinderen en beginners

De twee beginnersparken zijn de Lil' Stash en de Kids Parkway. Deze kleine parkjes zijn speciaal voor kinderen die voor het eerst een box of een schans willen uitproberen. Ze kunnen er kennismaken met glijsporten en freestylen. De whoops (sneeuwgolven), kleine kickers (bulten), slides en boxes (freestyle modules) laag aan de grond maken het mogelijk om geleidelijk aan te leren freestylen.

Lil’Stash is een recreatief parcours in het bos van Proclou met boomhutten en barbecues, maar ook een hangbrug, een glijbaan, touwen, houten figuren en speeltoestellen.
Langs het parcours staan houten figuren naast reuzenpaddentoelen en toverwezens uit de wereld van Shreddie.
Shreddie is hier de baas. Het is een vriendelijke yeti die in de boomhutten woont. Hij houdt van snowboarden en is vaak te vinden in het snowpark met zijn glijbaan, zijn bananenschommel, maar ook de gratis te gebruiken gasbarbecues. Een fantastische plek om te picknicken.

Terug naar het overzicht