Fantasticable in Châtel – vliegen door de Alpen

“Geweldig!”, “Heel bijzonder!”, “Heftig!”. Allemaal reacties na het veilig aankomen aan de overkant van het dal in de Alpen. Houdt u ook van een uitdaging? In Châtel vliegt u over een afstand van 1200 meter van de ene berg naar de andere, met de Fantasticable. Deze zipline in de Portes du Soleil, gaat op een hoogte van 240 meter en met een snelheid tot wel 100 km/h over het berglandschap. Een prachtige ervaring tijdens uw vakantie in Frankrijk, in de zomer of in de winter, het kan allebei. Gaat u liever samen? Duovluchten zijn ook mogelijk!

Naar de zipline in de Portes du Soleil

U kunt op twee manieren naar boven gaan, naar het beginpunt van de Fantasticable: te voet of met de stoeltjeslift Pré-la-Joux. Eenmaal bovenop de berg aangekomen heeft u al een mooi uitzicht. Een zicht van kilometers ver.
Eenmaal aan de beurt wordt u eerst gewogen want er gelden gewichtsgrenzen die ook nog kunnen variëren afhankelijk van het weer. Dan krijgt u een soort harnas aan waarin u veilig wordt vastgemaakt. Dit harnas hangt aan een katrol. Voorover gebogen, met de handen op de grond, worden uw benen opgetild en ook in het harnas vastgemaakt. U ligt nu in een volledig horizontale houding. Klaar om te vertrekken…

Over het bergdal met grote snelheid

Na de vraag of u er klaar voor bent en het bevestigende antwoord daarop, hoort u een klik. De veiligheidskabel wordt losgemaakt en dan begint de vlucht. De snelheid neemt razendsnel toe en met een vaart van ca. 100 km/h vliegt u over het dal, over het gehucht Plaine-Dranse heen. Onder u ziet u de mensen als kleine poppetjes die in de winter aan het skiën zijn of in de zomer aan het wandelen. Voordat u het weet heeft u de 1200 meter afgelegd en nadert het eindpunt. De Fantasticable komt in enkele seconden tot stilstand door een enorme veerconstructie waarna u bevrijd wordt uit het harnas.
Lopend of met de stoeltjeslift gaat u naar beneden. In de winter kan dit ook skiënd, want de ski’s kunnen mee tijdens de vlucht. Weer terug op het beginpunt, een enorme ervaring rijker!

Check prijzen en beschikbaarheid

 

Terug naar het overzicht