Raften op de Dranse richting meer van Genève

De rivier de Dranse stroomt vanuit de Alpenbergen van de Portes du Soleil naar het meer van Genève. Het is een prachtige rivier, één van de mooiste van Frankrijk. De Dranse slingert in het hart van de regio Haute-Savoie langs bergen, door grillige gorges en prachtige landschappen en baant zich een weg naar beneden. De rivier is ideaal om te raften. Niet voor niets zijn op deze rivier de Franse kampioenschappen kayak gehouden.

Raften tijdens de vakantie in Frankrijk

Bent u een avonturier en op zoek naar spanning? Dan is raften wellicht echt wat voor u. Raften is heel anders dan kanovaren en kajakken. Het geeft een ultieme kick, spanning, sensatie en avontuur! Raften is een leuke groepsactiviteit waarbij u in een rubberboot zit met 4, 6, 8 of 10 personen om met elkaar de wilde rivieren en stroomversnellingen te trotseren. Daarom wordt het raften ook wel white water rafting genoemd. Voordat u aan boord stapt krijgt u een complete outfit zoals helm, zwemvest, wetsuit, schoenen en peddel. Dan volgt een uitgebreide uitleg en stapt u aan boord met een gediplomeerde gids, klaar voor de 20km lange afdaling. De rustige gedeeltes in de rivier worden afgewisseld met sterke stromingen, dat maakt het heel afwisselend, maar ook intensief! Let goed op dat u de rotsblokken in de rivier ontwijkt, zo niet dan is de kans groot dat de raft omslaat en ligt u in het water. U moet dus niet bang zijn om een nat pak te halen.

Ervaar raften op de prachtige Dranse

In de meeste gevallen moeten kinderen een minimumleeftijd hebben om te mogen raften en uiteraard moet iedereen kunnen zwemmen. Vaak kunt u kiezen uit verschillende pakketten als u gaat raften:

  • Zo is er een pakket Family Rafting waar u met het gezin kunt gaan raften op een ontspannen manier zonder al te heftige stroomversnellingen.
  • Vervolgens is er het pakket Klassieke Rafting waar het allemaal net iets heftiger wordt. Iets meer stroomversnelling waardoor er net wat meer sensatie is.
  • Om de Rodeo Rafting te mogen doen moeten kinderen minimaal 13 jaar zijn. Voor dit pakket is ook een goede gezondheid en conditie nodig.
  • Tenslotte is er de Longo Rafting, dat is de langste afdaling van de rivier de Dranse.

Aan het einde van het parcours staat een shuttle klaar die u weer terugbrengt naar het beginpunt.

Rebel Rock Raften

Wilt u het raften nog spectaculairder maken? Ga dan Rebel Rock Raften in de Dranse. U zit dan met z’n tweeën in een kleine raft en dan komt het echt op een perfecte samenwerking aan. Een tweepersoons raft is veel wendbaarder en één verkeerde beweging en de raft ligt om.

Terug naar het overzicht