Lindarets – geitendorp in de Portes du Soleil

Het kleine dorpje Lindarets in de Franse Alpen is niet meer dan een paar chalets en de weg ernaartoe is steil en vol haarspeldbochten. Toch vinden velen het tijdens de vakantie de moeite waard om hiernaartoe te gaan en niet alleen vanwege de mooie natuur. Lindarets wordt wel het geitendorp genoemd. Heel het zomerseizoen is het dorp vol met geiten. Ze lopen op de wegen, door de Alpenweides in de tuinen, overal kom je ze tegen.

Mooie dagtocht tijdens de vakantie

De weg naar Lindarets is al een belevenis op zich. Vanaf Morzine rijdt u richting Avoriaz. Voordat u dit dorp inrijdt kunt u linksaf richting Lindarets gaan, maar dan begint het pas: een behoorlijke klim naar boven. De weg is smal, gaat steil omhoog en haarspeldbochten wisselen elkaar af. In juni kan er zelfs nog sneeuw liggen. Na iedere bocht zijn er schitterende vergezichten over het ongerepte Alpenlandschap. Tussen al deze haarspeldbochten ligt op de berghelling het kleine gehucht Lindarets. Aan het begin van het dorp parkeert u de auto en lopend gaat u het dorp in waar u verwelkomt wordt door tientallen geiten. Ze zijn tam, kinderen kunnen ze aaien en samen met de geiten op de foto gaan. Wat lekkers zorgt ervoor dat ze in de buurt blijven, anders gaan ze naar de volgende toe om daar te “bedelen”.

Toerisme in Lindarets

Het kleine dorp is ondanks de belangstelling van toeristen een idyllisch bergdorp gebleven met smalle straatjes en authentieke chalets. In het dorp zijn allerlei producten te koop die te maken hebben met geiten: geitenhuiden, geitenmelk, geitenkaas en nog veel meer. Leuke souvenirwinkeltjes bieden hun producten aan, afgewisseld met gezellige restaurantjes waar u kunt genieten van de plaatselijke specialiteiten. Lindarets is het startpunt van mooie wandelroutes de bergen in, sommige gaan langs de waterval van Brochaux. Vanuit het dorp heeft u een prachtig uitzicht op het Lac de Montriond. Ook ziet u hier veel parachutespringers. De steile hellingen met haarspeldbochten worden gebruikt om vanaf te springen en zwevend naar beneden te gaan.

Winter in Lindarets

In de winter staan de geiten op stal. Er is dan een andere drukte in het dorp. De gondellift vertrekt er en er loopt zelfs een piste dwars door het dorp heen. Ook dan zijn de restaurants open en kunt u er heerlijk eten.

Meer informatie over de regio?

 

Terug naar het overzicht