Gorges du Pont du diable

De Gorges du Pont du Diable liggen in de Vallée d’Aulps, in het prachtige UNESCO natuurgebied “Chablais”. Het zijn indrukwekkende kloven waar de rivier de Dranse doorheen stroomt. Bovenop de kloof is de Pont du Diable, de “Duivelsbrug”. Om bij de ingang van de kloof te komen moet er een wandeling van ca. 20 min. worden gemaakt door een beukenbos en langs rotsen. Als u bij de kloof aankomt ziet u de rivier de Dranse ongeveer 50m lager stromen.

Prachtige vormen in de gorges

De kloven lagen ver in het verleden onder een gletsjer. Het smeltwater zorgde voor erosie in de kalkstenen ondergrond. Door de hele kloof zijn gaten in de rotswanden te zien. Deze zijn ontstaan door draaikolken. Langs de hele kloof heeft erosie mooie sculpturen opgeleverd. Als de zon erop schijnt geeft het een mooi effect met grijze, groene, oker en blauwe kleuren.

Pont du Diable

Door de erosie werden spleten groter waardoor op een gegeven moment een groot rotsblok de kloof in viel en halverwege vast bleef zitten. Dit wordt de duivelsbrug genoemd. Onder deze rots en 50m boven het water van de rivier de Dranse is nu een glazen vloer gemaakt waar u op kunt staan en loodrecht naar beneden kunt kijken.

Wandelen door de Gorges du Punt du Diable

Door een groot deel van de kloof zijn bruggen en looppaden aangelegd. In totaal is het hoogteverschil tijdens de wandeling door de kloof ongeveer 120m. Aan het eind van de kloof komt u weer op het pad terecht dat u terugbrengt naar het begin. Ieder jaar wordt de kloof bezocht door meer dan 50.000 bezoekers. Aan het eind van de wandeling komt u bij een souvenirwinkeltje en een restaurantje.

🚶 Boek uw vakantie in deze mooie omgeving 🌄

  

Terug naar het overzicht