Parc Aventure Arbr’acadabra in Abondance

Heeft u zin in een actief, spannend, uitdagend en stoer uitje in de vakantie? Dan is een bezoek aan Parc Avonture Arbr’Acadabra in Abondance of aan een van de andere klimparken in de omgeving heel geschikt. Het hele gezin is erbij betrokken, jonge kinderen, tieners en volwassenen.

Klimmen tijdens uw vakantie in Frankrijk

Een klimbos of Accrobranche of Parc Aventure in Frankrijk is een sportieve activiteit die in de toppen van de bomen wordt beoefend. Met behulp van touwen, kabels, loopbruggen en houten platforms zijn routes uitgezet van de ene boom naar de andere.
Het is een avonturenparcours, aangelegd tussen de bomen. Elke doorgang is volledig beveiligd, u blijft tijdens al uw reizen aan een touw vastzitten. Het idee is om door het bos te gaan, van piek naar piek. Om dit te doen, kunt u worden gesleept door een zip-line of lopen op touwen. Het is een leuke sport, vooral geschikt voor natuur- en avontuurliefhebbers. klimbossen zijn in Frankrijk erg populair. Het land telt ca. 300 klimbossen of klimparken.

Veiligheid in het Parc Aventure

Bij aankomst krijgt iedere deelnemer een klimuitrusting. Het veiligheidsvest moet iedereen dragen en de instructeur controleert of alles goed is vastgemaakt. Aan het veiligheidsvest zitten kabels waarmee u zich moet vastmaken “zekeren” aan de kabels die van de ene boom naar de andere gaan. Belangrijk is dat iedereen gesloten schoenen draagt. Voordat u aan het parcours begint krijgt u een duidelijke uitleg van de instructeur. Kinderen vanaf een bepaalde lengte mogen zelf het parcours afleggen, de kleinere kinderen of kinderen die wat meer begeleiding nodig hebben gaan samen met een van de ouders.

Parcoursen met verschillende moeilijkheidsgraad

In het Parc Aventure Arbr’Acadabra in Abondance en in de boomklimparken in de omgeving zijn parcoursen met een verschillende moeilijkheidsgraad. Er zijn parcoursen die vrijwel aan de grond zijn waar jonge kinderen zelfstandig overheen kunnen en parcoursen hoog in de bomen. De routes variëren niet alleen in hoogte, ook in moeilijkheidsgraad en in lengte.

Populaire gezinsactiviteit in de vakantie

Een boomklimparcours wordt vaak gezien als een vrijetijdsbesteding en dat is het ook. Maar het is veel meer dan dat, het is een sport, een lichamelijke activiteit met de volgende aspecten:

  • Alle gezinsleden hebben plezier omdat iedereen op zijn eigen niveau actief is
  • Het is een moment om je zwakke en sterke momenten te delen met je familie
  • Wederzijdse hulp en onderlinge solidariteit is van belang
  • Voor kinderen is het belangrijk om van jongs af aan eigen behendigheden en motorische vaardigheden te ontwikkelen.
  • Het is een stimulans om angsten voor leegtes en hoogtes te overwinnen
  • Hoog in de bomen heeft u vaak prachtige uitzichten over de omgeving

Verschillende klimparken in de omgeving

In de Haute Savoie zijn veel van dit soort klimparken:

  • Abondance - Parc Aventure Arbr’Acadabra
  • Châtel – Châtel Aventures
  • Morzine – Accrobranche Indiana Aventures

  

Terug naar het overzicht