Golfen in de Franse Alpen

Bent u golfliefhebber en wilt u tijdens uw vakantie in Frankrijk graag een balletje slaan? Vanuit FranceComfort – AlpChalets Portes du Soleil in Abondance heeft u de keus uit diverse banen waarvan er sommige uniek of zelfs wereldberoemd zijn. Een bijzondere ervaring in de Alpen is dat een golfbal door de dunnere lucht in de bergen minder weerstand heeft waardoor u eenvoudiger verder slaat. De heuvelachtige banen liggen stuk voor stuk in een bijzonder landschap met prachtige uitzichten wat het golfen nog bijzonderder maakt.

Golf Compact – Châtel

Wilt u niet ver rijden en toch even golfen, dan kunt u terecht in Châtel. Daar is een Pitch and Putt baan. De 6 holes baan is geschikt voor beginnende golfers maar ook voor de gevorderde die even zijn favoriete sport wil beoefenen. Met de MultiPass ontvangt u korting.

Les Gets Golf Club

Gaat u in Les Gets golfen, dan heeft u een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. De 18 holes golfbaan ligt in een bosrijke omgeving op de bergkam van de Chavannes en heeft een schitterend uitzicht over de regio. Elke hole is vernoemd naar een van de omliggende bergtoppen. De 7e hole heet Mont Blanc omdat deze majestueuze Alpenberg precies in lijn ligt met de 7e hole. Tijdens het seizoen worden er tal van vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd op de baan door de Association Sportive du Golf. Na uw spel bieden het restaurant en het terras van de baan golfers en niet-golfers een plek om uit te rusten en te genieten van een drankje of een lunch of diner.

Golf de Morzine-Avoriaz

De 9 holes golfbaan Morzine-Avoriaz ligt in een dennenbos aan de rand van Avoriaz. Vanaf de baan heeft u mooie uitzichten op het Aravis-gebergte. Door de ongewone ligging is het een van de meest spectaculaire golfbanen van Frankrijk. Bij de Golf Academie kunt u terecht voor extra lessen om uw techniek te verbeteren.

Évian Resort Golf Club

Op de zuidoevers van het Meer van Genève ligt de bekende Evian Golf Resort Club. Vanaf de baan heeft u een overweldigend uitzicht, aan de ene kant de bergen en aan de andere kant het Meer van Genève. Recreatieve golfers kunnen het hele jaar door op de baan terecht en daarna genieten in de wellness of het restaurant van de Club. Op de baan van Évian Resort Golf Club vindt jaarlijks het major toernooi The Evian Championship voor dames plaats. Dit toernooi maakt deel uit van de Ladies European Tour en de LPGA Tour.

Overige golfbanen in de wijde regio

Aan Zwitserse zijde zijn de exclusieve Golf Club Montreux en Villars Golf Club met beide 18 holes. Tussen de Mont Blanc en het Aiguilles Rouges bergmassief ligt de Chamonix Golf Club die ontworpen is door de wereldberoemde Robert Trent Jones Senior. Bij Megève is de Mont D'Arbois Golf Club, een uitdagende baan op het Mont D'Arbois-plateau, het heeft een spectaculair uitzicht op de bergen. De hoogste Alpenbaan van Frankrijk is de golfbaan Flaine-Les Carroz. Deze ligt op een hoogte van 1900 meter en staat open voor zowel ervaren spelers als beginners.

Terug naar het overzicht