IJscircuit in Abondance met een Alpine of Porsche

Behoefte aan wat extra adrenaline tijdens uw vakantie in Abondance? Expert Pilot biedt u rijlessen aan op een ijscircuit. Welke auto kiest u: de Alpine A110 of de Porsche Cayman of gaat u liever met uw eigen auto?

Expert Pilot in Abondance

Bij Circuit Glace Abondance worden diverse cursussen aangeboden om uw rijtechnieken op het ijs en in de sneeuw te verbeteren. Een auto reageert heel anders op een glad wegdek en gaat vaak een andere kant op dan dat u wilt. U kunt nu oefenen, in alle veiligheid en zonder allerlei obstakels. Instructeurs geven uitleg en tips om te ervaren wat de reactie van een auto is op een ijsvlakte én hoe u die reacties kunt corrigeren. Wanneer moet u remmen, en hoe? Of toch beter de handrem gebruiken? En hoe gaat u door een bocht van 90 graden of een haarspeldbocht? Uiteraard is het doel van de cursus u een adrenalinekick te geven, maar ook om met een veiliger gevoel op gladde wegen te rijden.

Diverse cursussen

Er worden 3 cursussen aangeboden:

  • Aan de slag – Dit is een eerste kennismaking met het rijden op ijs en duurt 1,5 uur. U leert te remmen op gladde wegen, veilig bochten te nemen en een drift op het ijs te beheersen. Deze cursus wordt gegeven in een groep van max. 3 personen per auto.
  • Ervaren ijsrijder -  In deze cursus van 3 uur leert u de auto nóg beter kennen en deze, door veel te oefenen, zoveel mogelijk onder controle te houden. Aan het eind van de cursus kunt u zich een ervaren ijsrijder noemen.
  • Privéles – Liever één op één les van een instructeur? Ook dat is mogelijk. Deze intensieve cursus van een uur geeft u de nodige veiligheid als u zelf ooit in een situatie op een glad wegdek terecht komt.

Bent u op wintersportvakantie in de Portes du Soleil en wilt u een middag wat anders gaan doen dan skiën dan is ijsrijden aan te bevelen.

Terug naar het overzicht