Roofvogelshow Les Géants du Ciel in Chauvigny

Roofvogelshows zijn altijd indrukwekkend en populair om te bezoeken tijdens de vakantie. Grote vogels met enorme vleugels die laag over de grond zweven of juist hoog in de lucht. Havikken die vanaf grote hoogte zich naar beneden storten en uilen die vlak boven de hoofden van het publiek vliegen. De roofvogelshow “Les Géants du Ciel” is extra spectaculair vanwege de plek waar deze plaatsvindt: In een eeuwenoude kasteelruïne. Een beter decor voor een roofvogelshow is niet mogelijk. Deze ruïne is van Château des Evêques in Chauvigny. Chauvigny ligt ten oosten van Poitiers, een uur rijden vanuit uw vakantiepark in Les Forges. De show duurt ongeveer 45 min., u hoeft van tevoren niet te reserveren.
Tip: Neemt u tijdens warme zomerdagen voldoende water en evt. hoofdbedekking mee, want u zit in de zon.

Château des Evêques in Chauvigny

Kasteelruïnes laten een geschiedenis zien van honderden jaren. Vaak staan alleen de muren nog overeind en kan er een beeld gevormd worden hoe vroeger het kasteel er in volle glorie uit zou hebben gezien en waar de ridders en jonkvrouwen hebben geleefd en gelopen. Dat is bij Château des Evêques ook het geval. Naast de muren behoort ook het amfitheater van het kasteel tot de overblijfselen. In dit theater vinden de roofvogelshows plaats. Op de achtergrond hoort u middeleeuwse muziek terwijl de vogels hun kunsten vertonen. Vanuit het amfitheater heeft u een mooi uitzicht over het plaatsje Chauvigny waar naast het Château des Evêques nog 4 andere kastelen waren.

De kastelen van Chauvigny

  • Château des Evêques
  • Château d'Harcourt
  • Château de Montléon
  • Donjon de Gouzon
  • Tour de Flins
Geants du ciel 18 roofvogels chauvigny Poitiers Frankrijk chateau vakantie show gezin.jpg

Les Géants du Ciel met 250 vogels

Er zijn ongeveer 250 vogels bij “Les Géants du Ciel”. Tijdens de shows ziet u een klein gedeelte van deze vogels. Sommige vogels zijn nog jong en andere zijn nog niet voldoende getraind. Voordat de vogels meedoen aan de shows heeft er een intensieve training plaatsgevonden. De vogels moeten wennen aan de instructeurs Amélie, Céline, Sacha, Greg, David, Steve en Simon. Deze instructeurs en de vogels moet elkaar volledig vertrouwen.

Soorten vogels

Bij Les Géants du Ciel zijn diverse vogelsoorten. Er zijn adelaars, uilen havikken, marabouts, ooievaars, papegaaien, gieren en valken. Kortgeleden is er een bijzondere arend bijgekomen: de Stellers arend. Dit is de grootste en krachtigste adelaar die er is. Hij leeft voornamelijk in Oost-Azië, in Rusland. Deze adelaar, met de naam Oxmo, is afkomstig uit Duitsland en door een uitwisselingsprogramma beschikbaar gesteld aan Les Géants du Ciel.

Terug naar het overzicht