Karten, sensatie en competitie in de vakantie

Heeft u zin in een sportieve dag in uw vakantie? Ga dan naar de kartbaan in Biganos. Biganos ligt ten westen van Bordeaux aan het bassin van Arcachon. Aan de baai van Arcachon liggen meer toeristische plaatsen als Arcachon, La Teste-de-Buch, Gujan-Mestras, Andernos-les-Bains, Arès en Cap Ferret. Het is een regio aan de kust van Frankrijk met veel animatie. De kartbaan in Biganos, “Karting Topgun Evasion”, is een van de mooiste banen in de regio. De baan is 1100m lang en is geschikt voor de beginnende rijder en de meer ervaren racer. Er worden vaak officiële wedstrijden gereden. Vindt u karten net even té heftig en durft u niet? Ga dan wel even kijken, zeker voor kinderen is het leuk om te zien hoe de karts met hoge snelheid voorbij komen.

Outdoor karten

Er zijn overdekte kartbanen en karting circuits in de open lucht, het outdoor karten. Outdoor kartbanen zijn vaak populairder dan de indoor banen. Op een outdoor baan kunt u supersnel racen. Bij indoor karten is de maximale snelheid die u kunt behalen vaak tot 50km/h, bij outdoor is het mogelijk om 70km/h aan te tikken. Voel de wind door uw haren en geniet van het avontuur. Als u van snelheid houdt is buiten karten dus echt een must-try! Een ander voordeel is dat de baan breder is waardoor u beter kunt inhalen en de competitie spannender wordt. En omdat de baan vaak langer en breder is kunt u met grotere groepen racen.

Voordelen outdoor karten

  • Hogere snelheid, tot wel 70km/h
  • Bredere baan, makkelijker inhalen
  • Race met grotere groepen
  • Karten in de natuur lijkt meer op het echte racen

Karten: snelheid en behendigheid

Bij karten gaat het om snelheid en behendigheid. U heeft al uw stuurmanskunst nodig om over de baan te racen en de bochten goed te nemen. Neemt u de bocht te krap of te wijd dan moet u een stuurcorrectie maken en snelheid minderen waardoor u uw positie in de groep kunt verliezen. Dat is nu net niet de bedoeling want u wilt als eerste over de finish. Karten is een avontuurlijke ervaring waarbij de adrenaline met even grote snelheid door uw lichaam giert. Het is een perfecte activiteit om met een groep te doen. De eerste paar ronden doet u rustig aan om de baan te leren kennen, daarna bouwt u de snelheid op om de ideale lijn van het circuit te ontdekken.

Kart 18 Frankrijk vakantie Biganos arcachon Gironde Bordeaux Salles villa luxe.jpg

Verschillende soorten karts

Op de kartbaan zijn verschillende soorten karts te huur. Er zijn karts die wat minder snel gaan en geschikt zijn voor jongere kinderen, karts met een gemiddelde snelheid voor ouderen en extra snelle wedstrijdkarts. Jonge kinderen mogen alleen als bijrijder mee in een tweepersoons kart, vanaf ongeveer zeven jaar mogen ze zelf rijden op het kartcircuit. In alle gevallen zal de instructeur eerst uitleg en instructies geven waarna u de baan op mag.

Karten en veiligheid

Karten is een sport waaraan, net als bij alle andere sporten, risico’s zijn verbonden. De veiligheid staat bij karten voorop. Karts zijn snel en u rijdt met meerdere mensen over de baan, het is belangrijk dat u de regels volgt. Naast de instructies die u krijgt wordt er ook uitleg gegeven over de betekenis van de verschillende vlaggen. De communicatie met u als racer verloopt via vlaggen. Als er op de baan een kart met pech staat wordt u gemaand om zachter te rijden om ongelukken te voorkomen.

Terug naar het overzicht