Cascade de Sillans, prachtige waterval in Zuid-Frankrijk

Een van de mooiste watervallen in Frankrijk ligt in de Provence in het plaatsje Sillans. De officiële naam van het dorpje is Sillans-la-Cascade. De waterval (Cascade) is dus zelfs in de naam van het dorp opgenomen. Bezoek tijdens uw vakantie deze waterval, het is een indrukwekkend natuurverschijnsel. Ook voor de kinderen is het een leuk dagje uit. De rivier Bresque is de grootste rivier die langs het dorp stroomt. Een paar kilometer buiten het dorp Sillans stort de rivier van een hoogte van 44 meter naar beneden. Als u de foto’s van Cascade de Sillans bekijkt, zou u denken dat deze waterval in een tropisch land ligt. Het water stort neer in een smaragdgroene poel en de rotswanden eromheen zijn bedekt met mos en struiken. Tijdens een warme zomerdag is het heerlijk koel in de omgeving van de waterval.

Wandelpad naar de waterval

U kunt in het dorp Sillans-la-Cascade uw auto parkeren en van daaruit naar de waterval lopen. Trekt u wel goede schoenen aan want het laatste deel van het pad gaat over onverharde paden. Ook is het verstandig om flesjes water mee te nemen. In het dorp staat de route naar de watervallen goed aangegeven. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 20 minuten lopen door grasland en bos. Het eerste deel van de wandeling is nog geschikt voor een buggy of kinderwagen, aan het eind van de route is het minder geschikt.

Tips

  • Trek goede schoenen aan
  • Neem water mee
  • Laat de buggy in de auto
  • Niet geschikt voor rolstoelen
  • Ideaal om te picknicken
Cascade 2 Sillans waterval Frankrijk Provence Var wandeling zwemmen villa vakantie.jpg

Zwemmen bij Sillans-la-Cascade

Op veel plekken mag u zwemmen, alleen niet in de grote poel waar de waterval naar beneden stort. Om de natuur te beschermen is dit niet toegestaan, maar het is ook gevaarlijk omdat door de kracht van het water er ook stukken steen naar beneden kunnen vallen. Tijdens de wandeling naar de watervallen komt u langs beekjes. Daar mag u wel zwemmen. Zeker voor kinderen is dat leuk. Er liggen rotsen in het water zodat ze van de ene rots naar de andere kunnen springen.

Het dorpje Sillans-la-Cascade

Het dorpje Sillans-la-Cascade is een prachtig dorp met een muur eromheen. In het dorp zijn de authentieke smalle straatjes waar u heerlijk doorheen kunt slenteren. Er zijn diverse pleintjes met kunstgaleriesrestaurants en terrasjes. Als u door het dorp loopt ziet u ook de kerk St. Etienne, een oud kasteel en andere bouwwerken uit de middeleeuwen. Het pittoreske dorpje ligt ca. 30km van Draguignan en op 20min. afstand van het meer St. Croix en de plaatsen Salernes, Corignac en Entrecasteaux.

Terug naar het overzicht