Puy du Fou - imponerend themapark in de Vendée

Het is vanaf uw vakantiehuis in Les Forges wat verder rijden, maar wel alleszins de moeite waard: Puy du Fou, een historisch themapark in Les Epesses in de Vendée met schitterende shows. Bij verschillende verkiezingen uitgeroepen tot mooiste attractiepark ter wereld.

Puy du Fou: Bijzonder attractiepark in Frankrijk

Puy du Fou kan het best omschreven worden als een themapark dat belangrijke periodes uit de geschiedenis tot leven brengt. In een groot aantal shows, waarin duizenden personen meewerken, wordt de situatie uit het verleden op een zeer indrukwekkende manier nagebootst. De Romeinen, de VikingenJeanne d’Arc, de drie musketiers en de regionale held generaal Charette uit de Vendée vormen het middelpunt.
Tussen de voorstellingen door kunt u door kleine dorpjes wandelen: elk uit een andere tijdsperiode, met winkels en herbergen in de stijl van de époque en met diverse demonstraties van ambachten. Zoals steenhouwers, mandenmakers, bakkers. Bijzonder charmant allemaal, een soort openluchtmuseum waar je bovendien mooie spullen kunt kopen.

Historisch en authentiek themapark

Alles in Puy du Fou is echt: er zijn geen nepdecors of goedkope effecten. Het park wil de historie op een authentieke manier aan de bezoekers laten zien. Dat er geen achtbanen en darkrides zijn, heeft ook een voordeel: het bosrijke park kent geen wachtrijen. Gasten wandelen van de ene show naar de andere en kunnen de tijd tussen de shows doorbrengen in de tuinen van La Vallée Fleurie, de bosrijke omgeving, in een middeleeuws dorpje of een historisch stadje.

Shows

Een overzicht van de shows laat zien hoe enorm en groots het park en de beleving is. In één dag is het niet mogelijk om alles te bekijken.

Grote shows:

 • Het Teken van de Zege (Le Signe du Triomphe, Spektakel in het amfitheater)
 • De Vikingen (Les Vikings, de Noormannen vallen het fort aan tijdens de bruiloft)
 • De Dans van de Spookvogels (Le Bal des Oiseaux Fantômes, valken, uilen en gieren schieten rakelings langs de toeschouwers)
 • Le Mystère de La Pérouse (intens avontuur op de oceaan, met echte acteurs)
 • Het Geheim van de Lans (Le Secret de la Lance, middeleeuws avontuur in een verlaten kasteel)
 • De Musketier van Richelieu (Mousquetaire de Richelieu, romantisch avontuur met degenduels, flamencodansen en paardrijkunsten)

Kleine shows:

 • De Geliefden van Verdun (Les Amoureux de Verdun, liefdesverhaal uit 1916)
 • De Wedergeboorte van het kasteel (La Renaissance du Château, in iedere zaal van het kasteel van Puy du Fou wordt een ander hoofdstuk uit het glorieuze verleden onthuld)
 • Grandes Eaux (beleef het gouden tijdperk van Versailles opnieuw)
 • Le Grand Carillon (muzikale show rond hoge klokkentoren)
 • De Ridders van de Ronde Tafel (Les Chevaliers de la Table Ronde, aan de voet van de vestingmuur stelt Merlijn de moed van Arthur op de proef).

Avondvoorstellingen:

 • La Cinéscénie (spektakelstuk met 1200 acteurs en 24.000 kostuums, apart kaartje vereist)
 • De Vuurorgels (Les Orgues de Feu, muzikanten in lichtkostuums verzorgen een symfonie van water en vuur)

Vikingen

Een mooie show is Les Vikings. Deze barbaren vielen in de 9e en 10e eeuw de nederzettingen langs de Europese rivieren. In de show is te zien hoe de plaatselijke bevolking een bruiloft viert als de Noormannen op briesende paarden het dorp binnenstormen en met brandende fakkels een schuur in brand steken. Een Vikingschip rijst op uit de rivier en strijders springen van boord en zaaien dood en verderf.
Dan verschijnt echter uit het water de sarcofaag van St. Philibert, de in 684 overleden abt. Hij stapt aan land, kalmeert de Noormannen en herstelt de rust in het dorp. 

Le Bal des Oiseax Fantomes

Een schitterende vogelshow, de grootste ter wereld. Rond een verhaal van prinses Eleanore en haar vriendin Eloise verschijnen in totaal maar liefst 200 roofvogels overal en nergens vandaan. Bij deze show weet u soms niet waar u moet kijken. Nog nooit heeft u iets dergelijks gezien. Ook voor kinderen is dit helemaal fantastisch!

Le Secret de la Lance

Acrobatiek te paard, gevechten, dans, muziek en nog veel meer. En dat in een decor van kastelen die verschijnen, draaien en verdwijnen, u gelooft uw ogen niet. Dat is de riddershow Le Secret de la Lance. Zeer spectaculair, ook voor de kinderen.

P 9 Puy du Fou Le Secret de la Lance Vendee Frankrijk vakantie villa.jpg

Le Signe de Triomphe

In de grote Romeinse arena is de show Le Signe de Triomphe. Deze arena lijkt op het Colosseum in Rome. Hier vechten Gallische gevangenen voor hun vrijheid tegen gladiatoren. Ze racen met strijdwagens tegen de Romeinen, en ze worden aangevallen door leeuwen en tijgers.
Een groot spektakel dat een must-see is voor iedere volwassene. Voor kleine kinderen is het echter behoorlijk eng. Kelen van Galliërs worden doorgesneden, en de geluiden zijn niet altijd smakelijk.

De drie Musketiers

In een overdekt theater wordt de prachtige show Mosquetaire de Richelieu opgevoerd. Groot pluspunt van deze show: vooraf wordt een stukje opgevoerd boordevol humor, waarbij het publiek ook betrokken wordt. De show zelf zit vol met degengevechten, paarden en Spaanse dans. In een prachtig decor, dat steeds verandert. Het eindigt zelfs in een waterspektakel...

Cinéscénie

Van juni tot en met september vindt er op vrijdag- en zaterdagavond één van de grootste water en vuur spektakels ter wereld plaats. Deze “Cinéscénie” is een schitterende afsluiting van uw reis door de tijd in Puy du Fou. Aan deze show werken meer dan 1000 acteurs mee, worden 4000 kostuums gebruikt en meer dan 300 stukken vuurwerk. Voor deze show moet u vooraf reserveren.

Terug naar het overzicht