Mouton Village, schapenpark in Vasles

Vlakbij het vakantiepark, in het plaatsje Vasles, ligt Mouton Village, een mooi opgezet park met ruim 150 schapen van meer dan 20 verschillende rassen vanuit 5 continenten. Mouton Village is het eerste park in Frankrijk waar meer dan 20 verschillende rassen bij elkaar zijn. Wist u dat er een “konijnenkop-schaap” is en een schaap met 4 horens? Het park is op zichzelf al heel mooi. Er staan meer dan 4000 bomen van 120 soorten waardoor u hier heerlijk kunt wandelen. Een bezoek tijdens uw vakantie in Frankrijk aan dit park zal ook voor de kinderen erg leuk zijn. Zij kunnen de schapen aaien en mogen de lammetjes de fles geven.

Rondleiding over het park

U kunt de app van Mouton Village downloaden op uw mobiele telefoon. Via de app wordt u rondgeleid over het park. De informatie over de schapen en de verschillende rassen is beschikbaar in 5 talen. Speciaal voor de kinderen wordt de informatie over de schapen verteld alsof ze in de voetsporen treden van Nicolas en zijn grootvader, de schaapherder.

Nicolas stelt zijn grootvader allerlei vragen en grootvader legt alles op een eenvoudige manier uit aan Nicolas.

Schapen scheren

In het voorjaar worden de schapen geschoren. De dikke wintervacht wordt eraf geschoren en in zakken gestopt. Op een later moment wordt de wil gewassen en verwerkt tot draden wol waarmee kleding of andere zaken gemaakt wordt. Als de schapen geschoren worden, worden ze op hun zij of rug gelegd waarna het scheren begint. Als het scheren klaar is springt het schaap weer overeind. Ontdaan van de zware wol springt het de wei in.

Herdershond

Iedere ochtend als het park geopend is, geeft de schaapsherder een demonstratie met zijn herdershond. De hond reageert op ieder signaal van de herder. Hij zorgt ervoor dat schapen die te ver weglopen weer naar de kudde gaan en als het tijd is om naar de stal te gaan drijft de hond de schapen bij elkaar en zorgt ervoor dat ze richting de stal lopen.

Wandelen met de schapen

Rond Hemelvaartsdag wordt er vaak een “Transhumance” georganiseerd. Een deel van de kudde wordt dan naar het park gebracht. Dit gebeurt lopend. De herder loopt voorop of vlak achter de schapen en wordt vergezeld door een grote groep mensen die meelopen. Ook de herdershond is erbij die ervoor zorgt dat de schapen de goede kant op gaan en niet afdwalen.

Mouton Village 14 Vasles Frankrijk vakantie Forges schapen park kinderen.jpg

Lammetjes de fles geven

De lammetjes hebben soms extra voeding nodig. Zij krijgen dit uit een fles. Hierbij mogen de kinderen helpen. Vaak samen met papa of mama geven de kinderen de lammetjes de fles. Voor jonge kinderen een hele belevenis.

Speeltuin in Mouton Village

Voor de kinderen is er een speeltuin. Nadat de schapen bekeken en geaaid zijn en de lammetjes de fles hebben gehad kunnen de kinderen zich vermaken in de speeltuin. Het is geen enorme speeltuin maar wel leuk voor de kinderen om even een uurtje in te spelen. Voor de ouders staan er bankjes.

Eten en drinken

Op het park is een klein restaurant waar u eten en drinken kunt kopen. Op het terras kunt u dan even zitten om uit te rusten en te eten en te drinken. Verspreid in het park zijn er ook picknick plaatsen op plekken met schaduw waar picknicktafels voor u klaarstaan.

Openingstijden

Mouton Village is geopend vanaf Pasen tot 1 November. In de maanden juli en augustus is het park iedere dag geopend van 10.00 – 19.00, in de overige maanden alleen op zaterdag en zondag van 13.30 tot 18.00.

Terug naar het overzicht