Cognac

Cognac... wie kent het niet? Bezoek de cognacstreek met zijn wijngaarden, idyllische dorpjes met romaanse kerkjes, gezellige terrasjes en leuke marktjes. Een gebied dat elke Frankrijkliefhebber bekoort. Het is niet toevallig dat in deze zachte kalkheuvels de geestrijke drank ontstond die wereldwijd een symbool is voor levensgenieters. Traditie, levenskwaliteit en gemoedelijkheid zijn dan ook de geest van dit gebied.

Rijke geschiedenis van de Cognac

De Cognacstreek heeft een rijk cultureel en bouwkundig erfgoed dat de geschiedenis illustreert waarin de rivier de Charente, die door het lieflijke landschap slingert, de bewoners van de streek heel wat welvaart bezorgde. In de cognacstreek is het stadje Cognac uiteraard het middelpunt.
De grote cognachuizen langs de kade van de Charente in het stadje Cognac, waar de oude straten van de rijke geschiedenis van de stad getuigen, maar ook de omliggende romaanse dorpjes, wijngaarden en de traag vloeiende Charente, geven u dat echte Frankrijkgevoel.

Variatie

Een dag naar de Cognacstreek betekent dan ook heerlijke ontspanning zonder massatoerisme maar met alle ingrediënten voor een gevarieerde belevenis: van culturele evenementen, boeiende monumenten, een aangenaam klimaat en een betoverend landschap bezaaid met romantische dorpjes. Voor het hele gezin een waardevol uitje. Uiteraard kunt u een flesje mee terugnemen naar uw vakantiehuis...

Terug naar het overzicht