Carcassonne

Langs de snelweg van Toulouse naar Narbonne ligt Carcassonne. Het is de hoofdstad van het departement Aude (Languedoc-Roussillon) en trekt jaarlijks miljoenen toeristen.

Le Cité

De bekendste bezienswaardigheid is absoluut de volledig gerestaureerde citadel, La Cité de Carcassonne genaamd. Deze staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa, die vrijwel volledig is bewaard.
In de Cité zijn winkeltjes, hotels, restaurants, een grote kerk, diverse vormen van animatie, gezellige terrasjes etc. U kunt er met uw gezin zeker een groot deel van de dag doorbrengen. Vaak zijn er festivals of middeleeuwse shows. Op 14 juli is er een zeer groot vuurwerk wat zeer de moeite waard is om (van een afstand) te zien. Rond de Cité rijdt een treintje zodat u op uw gemak alles kunt bekijken.

Festival

Let op: In juli is er altijd het bekende festival met allerlei artiesten, circus, opera, klassieke muziek, dans, toneel, humor en Franse nationale en internationale zangers.

Rondleidingen

Alle dagen van april t/m oktober zijn er rondleidingen van 2,5 uur in het Frans en Engels. U ziet de meest bijzondere bezienswaardigheden. De rondleiding eindigt aan de oever van het Canal du Midi waar u streekspecialiteiten kunt proeven of een rondvaart kunt maken. Aanmelden bij het Office de Tourisme.

Terug naar het overzicht