Toulouse, een stad vol vrolijkheid!

Toulouse is de zesde grootste stad van Frankrijk en zeker de moeite waard om tijdens uw vakantie een dag naartoe te gaan. Met zijn kenmerkende roze granieten gebouwen, waardoor het de bijnaam 'La Ville Rose' heeft gekregen. Toulouse heeft zijn eigen sfeer. Met uitstekende kunstgaleries, goede restaurants en tal van festivals, is het een toeristische topper.

Toulouse is een unieke stad in het zuiden van Frankrijk

Het Frans dat men hier spreekt, wordt doorspekt met Spaanse klanken en in de architectuur zijn Italiaanse invloeden te zien. De stad ligt op 1,5 uur afstand van de Middellandse Zee en de Pyreneeën. U kunt heerlijk dwalen door middeleeuwse straatjes of een wandeling maken langs het Canal du Midi. U waant zich een echte astronaut in de “Cité de l’Espace” of misschien wel de toekomstige piloot van een Airbus A380. In de restaurants van de “Ville rose” is het dag en nacht levendig met studentenfeesten en grote festivals.

Mooie plekken in Toulouse

  • La place du Capitole en de “Salle des Illustres” in het indrukwekkende stadhuis.
  • La basilique Saint-Sernin, de grootste Romaanse kerk van West Europa en een belangrijk toevluchtsoord voor pelgrims die onderweg zijn naar Santiago de Compostella.
  • Het historische centrum van Toulouse met voorname herenhuizen
  • Le canal du Midi, dat deel uitmaakt van het werelderfgoed van de Unesco.
  • De oevers van de Garonne met het wandelgebied van Henri-Martin, de groene zone van de “Prairie des Filtres” en de tuin Raymond-VI.
  • De musea, zoals het nieuwe museum voor Natuurlijke Historie, het Augustin Museum (schone kunsten) en het Antiekmuseum Saint-Raymond. Moderne en eigentijdse kunst vindt u in “Les Abattoirs”, Aziatische kunst in het Museum Georges Labit en grafische decoratieve kunst in het museum Paul Dupuy.
  • Het themapark van de Cité de l’Espace met de werkplaats van de Airbus A380.
  • Gastronomische specialiteiten zoals cassoulet (streekgerecht met bonen), gedroogde worst, ganzenlever, fenetra (taart met meringue), brique du Capitole (chocolade) en armagnac.
  • Het “Plan Lumière”, een bijzondere verlichting waardoor u bij het vallen van de avond een monumentale stedelijke fresco ziet ontstaan.

Bezoek Toulouse met de City Card

De City Card staat op naam en is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop. De pas bevat 250 aanbiedingen en kortingen in hotels en restaurants, bij toeristische attracties, winkelen en ontspanning.

Tip

maak gebruik van een P+R-parking. Met de metro heen- en terug voor 2 personen kost dit niet veel; parkeren is gratis.
Wij maakten gebruik van P+R “Ramonville” in Saint Agne. Is deze vol, blijf rustig wachten voor een van de slagbomen, nagenoeg elke 5 min. komt er een metro aan.

Terug naar het overzicht