Zeeaquarium La Rochelle

Het zeeaquarium in La Rochelle ligt naast de oude haven, niet ver van de bekende torens: de Tour Saint Nicolas en de Tour de la Chaîne. Tijdens uw vakantie in Frankrijk is het de moeite waard dit aquarium te bezoeken. Ook voor kinderen is het leuk. Er is een ruime parking aanwezig. La Rochelle Aquarium is een van de grootste particuliere aquariums in Europa met ongeveer 800.000 bezoekers per jaar, 12.000 zeedieren en meer dan 3 miljoen liter water. In totaal zijn er meer dan 12.000 zeedieren in 82 bassins. Het Aquarium is gespecialiseerd in de opvang van zeeschildpadden. In 1970 heeft René Coutant het opgericht, zijn kinderen Roselyne en Pascal hebben het verder uitgebouwd tot wat het nu is. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties in La Rochelle in de regio Poitou-Charentes.

Wereldzeeën in het Aquarium

Om alles goed te kunnen bekijken heeft u toch wel 2 tot 3 uur nodig. Audiogidsen geven u onderweg de nodige informatie. U maakt een tocht langs de diverse wereldzeeën als de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee, de Caraïbische Zee en ziet de zeedieren die in deze zeeën leven. Van oceaan naar oceaan en van bassin naar bassin (82 in totaal!). Vaak met een ludieke en interactieve insteek voor kinderen. Die kunnen zich hier echt vermaken en spelenderwijs leren over het zeeleven. Zoals in de grote onderwatergrot.
De vreemdste soorten komt u tegen: de Amphiprion (anemoonvis), de steenvis, de maanvis, de harlekijnvis en de papegaaienvis. Uiteraard ontbreken de haaien niet.

La Rochelle Aquarium

  • 82 aquariums
  • 600 verschillende soorten
  • 3 miljoen liter zeewater
  • 12.000 dieren
  • 20 soorten haaien

Speciale zorg voor zeeschildpadden

Het Aquarium is gespecialiseerd in de opvang van zeeschildpadden. Regelmatig stranden er schildpadden op de stranden langs de Atlantische kust. Deze worden dan in La Rochelle Aquarium opgevangen en verzorgd. Als hun gezondheid weer in orde is worden ze weer in de Atlantische Oceaan vrijgelaten. Dat gebeurt bij île de Ré, het eiland vlak voor La Rochelle, en trekt veel toeschouwers. De vrijgelaten schildpadden hebben allemaal een chip waardoor ze te volgen zijn. Op de website van het Aquarium kunt u precies zien waar de vrijgelaten schildpadden nu zijn in de Golf van Biskaje. Zelfs hun zwemroutes zijn te volgen.

Kwallentunnel

Een van de grootste bezienswaardigheden van La Rochelle Aquarium is de kwallentunnel. Hier heeft u een zicht van 360° en bevindt u zich midden tussen de kwallen. U ziet ze heen en weer zweven, de witte, gekleurde en fosforescerende kwallen.

Haaienbassin

Indrukwekkend is het haaienbassin met 1,5 miljoen liter water. Om het bassin zijn terrassen waardoor u de haaien rustig kunt bekijken. De kinderen gaan vaak dicht tegen de glazen wanden van het bassin staan waardoor de haaien dichterbij komen.

Rochelle Aquarium 13 Frankrijk vakantie kust zee zwemmen atlantisch haven strand forges.jpg

Restaurant in La Rochelle Aquarium

Nadat u het aquarium heeft bekeken kunt u een hapje eten of wat drinken in restaurant “Là-Haut”. Dat kan overigens ook tussendoor, als u even wilt pauzeren en uitrusten. Het restaurant is op de tweede verdieping en heeft een prachtig uitzicht over de oude haven van La Rochelle.

Er is een leuke boetiek, "Mémoires d'Océans", met diverse soorten souvenirs.

Indien u dat nodig heeft, zijn er wandelwagens beschikbaar die u kunt gebruiken tijdens uw bezoek.

Terug naar het overzicht