Internationale vogelshow Ménigoute

Ieder jaar, tijdens de laatste week van oktober, is er in Ménigoute een grote internationale vogeltentoonstelling. Ménigoute, dat op 5 km afstand van Domaine les Forges ligt, is een klein dorpje met nog geen duizend inwoners, een hotel, een postkantoor, een bakker en een sporthal. Tijdens de laatste week van oktober zijn er duizenden mensen die het festival bezoeken.

Ménigoute festival ornithologique

Het festival wordt bezocht door vogelliefhebbers uit alle delen van Frankrijk en daarbuiten. Er is van alles te doen: het bekijken van films uit ongeveer 15 verschillende landen; deelnemen aan excursies; luisteren naar lezingen over vogels; bewonderen van exposities van vogel- en natuurschilderijen. In een grote tent staan meer dan honderd standjes van natuurverenigingen, natuurgebieden, boekhandels enz.

Kinderen

Voor de kinderen is er een aparte tent waar ze vogelhuisjes kunnen maken en kunnen knutselen. Ook zijn er speciaal voor hen films. Op diverse manieren worden zij erbij betrokken.

Contact

Tijdens de uitgebreide lunch- en dinersessies (er wordt op z’n Frans twee uur voor uitgetrokken) is er voldoende tijd om met filmers en bezoekers te praten. Het is dé ontmoetingsplek van vogelliefhebbers, waarvan velen overnachten op een van onze parken in Les Forges.

Terug naar het overzicht