Marineland Antibes, zeedierenpark Côte d'Azur

Marineland Antibes, aan de Côte d'Azur, is het grootste zeedierenpark van Europa. Op een terrein van 25 ha zijn meer dan 4000 zeedieren te vinden. Er zijn orka's, dolfijnen, zeeleeuwen, ijsberen, haaien, en nog vele andere diersoorten. Het hoogtepunt van het bezoek is natuurlijk de show met dolfijnen, orka’s of zeeleeuwen. Als u wilt en durft is het zelfs mogelijk om bij de dolfijnen, zeeleeuwen of haaien in het water te gaan.

Tuimelaar dolfijnen in Marineland Antibes

De prachtige dolfijnen laten in de zomermaanden dagelijks hun kunsten zien, ook in de avonduren. In een ovaalvormig bassin en 2 bassins erachter springen ze meters hoog, strak in het gelid en keurig op elkaar afgestemd.

Zeeleeuwen in Marineland

Er zijn 3 verschillende verblijven voor de zeeleeuwen. In elk verblijf zit een soort: de californische zeeleeuwen, de Patagonische zeeleeuwen en de Steller zeeleeuwen. Deze laatsten zijn de grootsten. Ze kunnen wel 270 kg wegen en 3 meter lang worden. Er is een mooi bassin waar ze hun shows geven tot groot vermaak van het publiek.

IJsberen in Marineland

Sinds enkele jaren wonen er ook ijsberen in Marineland. Hun territorium bestaat uit 3 delen waar ze volop kunnen zwemmen. U kunt ze door een glazen wand zelfs onderwater bekijken.

Terug naar het overzicht