Bijzondere bezienswaardigheden in Moustiers-Sainte-Marie

Moustiers-Sainte-Marie
Het raadsel van de gouden ster

Villa's du Verdon Moustiers 1 sainte marie faience vakantievilla toerisme gite frankrijk provence.j

Het toeristische dorpje Moustiers-Sainte-Marie in de Provence is een bezoek meer dan waard. Dit pittoreske plaatsje wordt ook wel het dorp onder de ster genoemd omdat er tussen de twee steile rotsen aan weerszijden van het dorp een vergulde ster hangt. Er zijn meerdere verhalen over de vraag waarom de ster hier zo is opgehangen maar toe nu toe is er niet één van bevestigd.

Geliefde plek in de Provence

Moustiers-Sainte-Marie ligt aan het begin van de bekende kloof Gorges du Verdon dichtbij het stuwmeer Lac Sainte Croix. Dit is voor veel vakantiegangers en Frankrijkliefhebbers een geliefde plek om naartoe te gaan. Een bezoek aan Moustiers-Sainte-Marie is goed te combineren met een tochtje naar de kloof of het stuwmeer. Rondom het meer is van alles te zien en te beleven maar we willen ook een paar bezienswaardigheden en tips over Moustiers zelf met u delen.

Kapel uit de twaalfde eeuw

Begin of eindig uw bezoek met het bezichtigen van de Notre-Dame-de-Beauvoirkapel. De kapel  ligt hoog boven het dorp en is een populair bedevaartsoord. U bereikt de kapel via een 262 treden tellende trap waarvoor u goede schoenen nodig heeft. Als u na ongeveer 20 minuten boven komt, heeft u een prachtig uitzicht over het dorp. Ook kunt u het meer zien liggen.

Het is zeker de moeite waard om ook in de kapel een kijkje te nemen. Hier ziet u onder andere het altaar met een sarcofaag als onderstel die uit de vierde eeuw stamt. De kapel is in de twaalfde eeuw gebouwd op de fundering van een tempel uit het jaar 470 ter ere van Maria. Bezoek de kapel op een niet al te warme dag in verband met de klim naar boven. 

Musée de La Faience

Moustiers is wereldberoemd om haar Faience aardewerk. Het aardewerk is vergelijkbaar met Chinees porselein dankzij de ondoorzichtige geglazuurde witte laag. U kunt het Faience aardewerk herkennen aan de bruin beige-achtige kleur aan de binnenzijde. Het aardewerk wordt verkocht bij veel winkeltjes. Ook is er een museum waar u dit lokaal gemaakte porselein kunt bezichtigen.

Slenteren door straatjes en steegjes

Wist u dat het dorpje tot de mooiste van Frankrijk wordt gerekend? De ster heeft er zelfs voor gezorgd dat de Zuid-Franse acteur Jean Giono het dorpje heeft vergeleken met een Provençaalse kerststal. Alles ademt sfeer. De idyllische straatjes, pleintjes en steegjes in Moustiers moet u gewoon eens met eigen ogen bekijken. Bloemen sieren de gevels en brengen kleur in het straatbeeld. Het dorpje is nog weinig veranderd in vergelijking met de vijfde eeuw toen de monniken in het huidige Moustiers gingen wonen.

U kunt hier op vrijdag streekproducten en lekkernijen kopen. Maar ook is het gewoon fijn om te genieten op een van de gezellige terrasjes of een hapje te gaan eten in de uitstekende restaurantjes. Ook een ijsje eten hoort er bij. Wat dacht u van ijs in een bloemvorm? Of ijs met lavendelsmaak?

Het perfecte dagje uit in de vakantie

Als u ‘s morgens een (sportieve) activiteit plant op of rond het stuwmeer en in de middag Moustiers-Sainte-Marie bewondert, heeft u het perfecte dagje uit te pakken. Aan het eind van de dag kunt u bijkomen op één van die leuke terrassen of genieten van de Provençaalse keuken.

Deze parken liggen in de omgeving van Moustiers-Sainte-Marie

Villa's du Verdon

Prachtige villa's

 • 4, 6 en 8 pers. villa's
 • 500m van recreatiemeer
 • restaurant en bar
 • 80 km boven Cannes
 • nabij gorges du Verdon

Jardin du Golf Provence

Schitterende villa's

 • 4, 6 en 8 pers. villa's
 • sommige met privé zwembad
 • NL talige receptie
 • half uur van Middellandse zee
 • nabij golf St.Baume

Vallée de la St. Baume Provence

Exclusieve villa's

 • 6 pers. villa's
 • meeste villa's privé zwembad
 • tennis, bar
 • half uur van Middellandse zee
 • nabij golf St.Baume