Een dagje Collioure

Collioure Frankrijk Languedoc vakantiehuis middellandse zee wifi hond wellness luxe gezin kinderen z

Aan het einde van deze mooie middag besluit ik het plaatsje Collioure te gaan bekijken en hier wat te eten. Collioure ligt in het zuidoosten van Frankrijk, dicht tegen de Spaanse grens. Uit de boekjes weet ik dat het een artistiek plaatsje is, dus ik ben benieuwd!

Franse vakantiesfeer in Languedoc

Wanneer ik over de D914 naar Collioure rijd, kom ik hoog het dorp binnen. Onder me zie ik de prachtige zee liggen en hoe lager ik kom, hoe meer het schitterende stadje van zich laat zien. Beneden aangekomen sla ik linksaf richting het centrum van Collioure. Er is gelukkig voldoende parkeergelegenheid. Wat me direct opvalt is de rivier die hier uitstroomt in de Middellandse Zee, langs een middeleeuwse kasteelmuur. Tussen deze kasteelmuur en de kathedraal ligt een klein aangelegd strand en zijn er veel terrassen. Er speelt een bandje en er heerst een typische Franse gezelligheid. Bonjour!

Toerisme aan de Middellandse zee

De straten achter de haven zijn smal, met heel veel winkeltjes. Gericht op toeristen maar ook zeker aangevuld met Franse specialiteiten van de Languedoc-Roussilion. Vele wijnen en kazen, maar ook bijzonder veel kunstateliers. U krijgt het gevoel in de Middeleeuwen te zijn beland. Sommige ateliers laten nog de authentieke nijverheid zien. Op de gevels ziet u veelvuldig het kruis van de Kruisvaarders terugkomen, die in de vroegere perioden in het zuidoosten van Frankrijk leefden.

L'Espinet, ons prachtige vakantiepark in de Languedoc >>

Restaurants in Collioure

Eten kunt u in Collioure op veel plekken en heel divers. Van kleine restaurantjes met een paar tafeltjes, tot grote restaurants vlak bij het water. Ik kies voor een terras aan het water om te kunnen genieten van de muziek. Typisch is dat u enkel het dagmenu op het terras mag nuttigen, wilt u iets anders eten mag u in het restaurant plaatsnemen. De vissoorten op de kaart zijn overweldigend.

Een bonne journée

Na nog wat heerlijke versnaperingen te hebben gekocht, ga ik terug. Deze keer neem ik de prachtige kustweg de D114, om nog even van de zee te genieten voordat de zon helemaal onder is. Wat een bonne journée…

Bron: bonjourfrankrijk