Een FranceComfort vakantievilla als uitvalsbasis voor uw wandelvakantie

Wandelen 205 Frankrijk bergen natuur vakantie luxe villa gezin wandelschoenen wijngaard kust zee.jpg

Frankrijk is ook voor wandelliefhebbers een geweldige bestemming. Het maken van mooie wandeltochten is een prima manier om het populaire vakantieland op een andere manier te ontdekken. Door te wandelen komt u op bijzondere en verrassende plaatsen, want van tevoren weet u nooit precies wat u gaat zien en meemaken.
Bovendien is er eindeloos veel variatie. Of u nu een intensieve wandeltocht door de bergen en ongerepte natuur wilt maken, een heerlijke strandwandeling over de brede stranden of dwars door de wijngaarden wilt lopen, Frankrijk biedt het u allemaal! Prettig gegeven is dat ieder dorp in elke streek faciliteert in duidelijke bewegwijzering voor wandelaars. 

Office du Tourisme wandelroutes 

FranceComfort heeft vakantieparken in de Provence, Poitou-Charentes, Dordogne, Languedoc en Aquitaine-Gironde. Al deze streken bieden vakantiegangers die van wandelen houden eindeloze mogelijkheden. U kunt vanuit uw vakantievilla beginnen aan een tocht, maar ook naar een verder gelegen gebied rijden met de auto of de fiets en van daaruit verder wandelen.
Graag geven we u als tip om voordat u vertrekt, even langs te gaan bij een lokaal Office du Tourisme. Dit is de Franse versie van de VVV, waar ze u met veel plezier kunnen adviseren. Gratis of tegen een kleine vergoeding kunt u daar fraaie wandelroutes meenemen. Hiermee kunt u korte of juist lange wandelpaden afleggen en optimaal genieten van wat de plaatsjes en de omliggende natuur u allemaal te bieden hebben.

Klik hier voor onze wandelvakantie parken.

Wandeling langs wijngaarden 

Ook voor wijnliefhebbers zijn er in Frankrijk adembenemend mooie wandeltochten. FranceComfort heeft meerdere vakantieparken in verschillende streken waar druiven worden verbouwd. De zomers zijn er heerlijk warm door de gunstige ligging. Maar de temperaturen zijn ook aangenaam in het voor- en najaar. Ideaal om in deze seizoenen langs en door de wijngaarden te wandelen.
In de uitgestrekte wijngaarden staan de wijnstokken in kaarsrechte lijnen en het is in de zomermaanden prachtig om de druiventrossen daar te zien groeien. De druiven groeien en krijgen schitterende groene en blauwe kleuren. In het najaar is het prachtig om van dichtbij te bekijken hoe de druiven geoogst worden. Tegenwoordig gebeurt dat meestal machinaal, maar bepaalde wijnboeren plukken ze nog met de hand. Vindt u het leuk om uw wandeling even te onderbreken en te helpen met plukken? Bij diverse wijnboerderijen is dat mogelijk. Voor wijnliefhebbers zijn deze bestemmingen dus ook ideaal!

Lopen door steden en dorpen 

Naast de bergen en de natuur, mag een wandeling door schilderachtige dorpjes en bruisende steden natuurlijk ook niet ontbreken. In de nabije omgeving van onze vakantieparken kunt u die goed bereiken. Ook hier kunt u eindeloos variëren tussen bijvoorbeeld een dag in de hoofdstad van de streek of een kortere wandeling door een provinciestadje. U kunt er musea bezoeken, winkelen in schattige boetiekjes, lunchen bij een sfeervolle bistro en dineren bij een Bourgondisch restaurant.
De Romeinse overblijfselen, middeleeuwse gebouwen en imposante eeuwenoude straten, maken de beleving voor iedere wandelaar helemaal compleet.