Op ontdekking in de Dordogne


Frankrijk vakantie in Dordogne met het gezin.jpg

In de Dordogne raakt u nooit uitgekeken. Enkele parken van FranceComfort liggen in de Dordogneregio. De vakantieparken liggen ideaal ten opzichte van allerlei activiteiten in de Dordognestreek. U verblijft ook dicht bij een groot nationaal erfgoed, het Parc Naturel Regional des Causses du Quercy.

Voor jong en oud is in deze populaire regio van alles te beleven. Gaat u alvast mee op ontdekkingstocht? Wij geven graag een paar goede vakantietips voor de omgeving van dit nationale park. Deze trekpleisters liggen binnen een uur rijden vanaf de vakantieparken. Dat is fijn, zeker met kinderen. Zo houdt u altijd nog tijd over om een verfrissende duik in het zwembad te nemen.

Varen over de rivier

Kajakken en kanoën is onlosmakelijk verbonden met de rivier de Dordogne. De rivier die vlak langs het vakantiepark stroomt, biedt oneindig veel mogelijkheden tot watersportactiviteiten. Kanoën op de Dordogne is een mooie ervaring. Na iedere bocht wordt u verrast door een ander uitzicht. Tijdens de tocht over het water ziet u kastelen, burchten en rotsen. U komt ook langs dorpjes waar u even kunt uitstappen om een terrasje te pakken. Als u een speciale route wilt varen, kan dat ook. U kiest een startpunt en na de dagtocht kunt u de kano achterlaten bij het eindpunt van de tocht. Houdt u van avontuur? Dan raden wij een meerdaagse tocht aan. U overnacht dan in tentjes.

Een dagje Rocamadour

Als u zin heeft in een dagje cultuur snuiven, is Rocamadour de perfecte toeristische plek. Dit stadje is de meest bezochte bedevaartsplaats na Lourdes. De stad is gebouwd op een uitgestrekt kalksteenplateau. Bovenop de rots staat een burcht. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Via een trap of een lift die de stad met de burcht verbindt, komt u langs zeven heiligdommen aan de Parvis des Églises. Het stadje zelf bestaat uit nauwe straatjes. Er zijn hier ook nog enkele populaire bezienswaardigheden. Zo is er een riddershow. En de Cite Religieuse moet u ook beslist gezien hebben. Deze kathedraal is tegen de bergwand aangebouwd. Het is zeer de moeite waard om ook ‘s avonds te blijven want een verlicht Rocamadour is gewoon betoverend mooi.

Grotten Lacave Caves

Adembenemend zijn Les grottes de Lacave. Met een treintje rijdt u de grotten in en vervolgens gaat u verder met de trap. Tijdens een rondleiding in de grotten komt u in verschillende verlichte zalen en het gedeelte met uv-verlichting is gewoon prachtig. Hier krijgen rotsformaties hun eigen kleur. Wij raden aan om de grotten op tijd te bezoeken want dan bent u de drukte in het hoogseizoen voor.

Zin in een dierenpark?

Op korte afstand van uw vakantiehuis bevindt zich Reptiland. In deze reptielendierentuin kunt u onder andere slangen, krokodillen, vogelspinnen, salamanders en kameleons zien. Twee andere parken die ook zeer de moeite waard zijn, zijn Prehisto Dino park en Monkey Forest. In het Dinopark maakt u kennis met levensgrote dino’s en zelfs met bewegende dinosaurussen. Er is veel schaduw in het park. U kunt hier prima op een zonnige warme dag naar toe. Zelf aapjes popcorn voeren, kan in Monkey Forest. In dit park kunt u heerlijk wandelen en ondertussen de aapjes tegenkomen. U vindt het park in de buurt van Rocamadour op zo’n 26 minuten afstand van uw vakantiehuis.

Wilt u nog meer ontdekken in de Dordogne? Onze beheerders op het vakantiepark kennen de omgeving op hun duimpje. Zij vertellen u graag wat u allemaal kunt doen tijdens uw vakantie in de Dordogne. Alvast veel plezier op uw ontdekkingstocht.

Maak een keus uit onze parken in de Dordogne - regio

Domaine de Lanzac

Le Lac Bleu

Village des Cigales