Alpen of Pyreneeën? 6 redenen waarom u absoluut eens naar de Pyreneeën op vakantie moet

blog Pyreneeen frankrijk vakantiehuis luxe wifi hond gezin.jpg

Bent u zo iemand die jaarlijks naar de (Franse) Alpen afreist? Wellicht een beetje verslaafd zelfs, aan dat heerlijke alpengevoel? Met wandelingen door de mooie natuur, prachtige vergezichten, leuke dorpjes, lekker eten en interessante cultuur? In dat geval moet u juist eens overwegen om uw zomervakantie in de Pyreneeën door te brengen, in plaats van in de Alpen.

1. Hoogtepunten in de Pyreneeën

De Mont-Blanc, Annecy, Grenoble, het Lac de Serre-Ponçon, dat is bekend. In de Pyreneeën zijn vergelijkbare en andere hoogtepunten gevonden: De Pic du Midi, een stad als Tarbes, het Canal du Midi, het Lac de Gaube, het Lac des Bouillouses of het Lac de Lanoux, het grootste meer van de Franse kant van de Pyreneeën.

2. Onontdekte pareltjes

Uiteraard zijn er in de Pyreneeën ook hoogtepunten waar busladingen toeristen op af komen (Lourdes bijvoorbeeld), maar er zijn nog veel meer ónontdekte pareltjes. Het onbekende Cerdagne bijvoorbeeld, of het zeer dunbevolkte Parc naturel régional des Pyrénées ariégeoises, met van die uitgestrekte dalen met authentieke dorpjes.

3. Minder Nederlanders

De Alpen zijn toch een soort magneet voor de Nederlanders. Wanneer u ’s zomers door de dalen rijdt, of een parkeerplekje zoekt om een eind te gaan wandelen, ontkomt u er niet aan om nummerborden tegen te komen van Nederlanders. De Pyreneeën is een stukje verder rijden, wat ervoor zorgt dat minder mensen vanuit ons land de reis ernaar toe ondernemen.

4. Cultuur

Deze kant van Frankrijk heeft een bijzondere cultuur, die eigenlijk met maar weinig te vergelijken is. In het westen van de Pyreneeën zijn er veel Baskische invloeden, in het oosten juist meer Catalaanse. Dat vindt u overal terug, in de taal maar ook tot in de keuken aan toe. Bovendien hebben de dorpjes en steden een heel eigen sfeer en karakter. U moet er geweest zijn om dit te begrijpen!

5. Geschiedenis

Houdt u van geschiedenis? Dan komt u in deze streek zeker aan uw trekken. U vindt er talloze oude kastelen, steden en dorpen uit de tijd van de Katharen (Carcassonne!), er zijn allerlei verdedigingswerken te bewonderen, en zelfs grotten met rotstekeningen uit de prehistorie.

6. Wandelen

De Pyreneeën zijn een waar wandelparadijs, met voor ieder wat wils. Het hooggebergte trekt de actieve buitensporters, de wat lagere gedeeltes zijn uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen, en ouderen. De paden worden goed onderhouden, er zijn op diverse locaties kabelbanen en stoeltjesliften om u hogerop te brengen, en wanneer u ervan houdt kunt u ook heel goed meerdaagse wandelingen maken over verlaten bergen en door afgelegen dalen. Overnachten doet u dan in een van de vele berghutten die er te vinden zijn.

Bron: FrankrijkPuur

Gaat u vanuit dit vakantiepark de Pyreneeën bekijken? >>