Uw wandelvakantie in Frankrijk begint bij FranceComfort

Maar liefst dertig procent van alle Nederlanders wandelt minimaal een uur per week. Dat is beslist niet zonder reden, want het maken van een stevige wandeling biedt tal van voordelen. Omdat u in Frankrijk midden in het landschap loopt, beleeft u de omgeving en de natuur in hun puurste vorm.

Voordelen wandelvakantie

Wandelen is een sport die niet blessuregevoelig is en die op iedere leeftijd kan worden beoefend. Verder draagt het maken van lange wandelingen ook bij aan vetverbranding, verbetert het de conditie van hart en bloedvaten en werkt het cholesterolverlagend.

Niet in de laatste plaats werkt wandelen stressverlagend en is het een sociale bezigheid die uitermate geschikt is om in het gezelschap van andere mensen te doen. Daarom is wandelen ook tijdens uw vakantie in Frankrijk de ideale bezigheid!

Lange afstandswandelingen in Frankrijk voor jong en oud

Met eindeloos veel kilometers aan wandelroutes is Frankrijk dé bestemming voor iedereen die zijn wandelschoenen graag aansnoert. La douce France biedt eindeloos veel wandelplezier. Of u tijdens een wandelvakantie in Frankrijk nu kiest voor een wandeling in de heuvels, over het platteland, door glooiende wijngaarden of langs de kust. Bovendien zijn er prachtige lange afstandswandelingen voor jong en oud, en voor zowel beginnende als meer ervaren wandelaars. Bij een wandelvakantie in Frankrijk hebt u een netwerk met een totale lengte van meer dan 180.000 kilometer gemarkeerde wandelroutes aan uw voeten liggen. Dit netwerk is onderverdeeld in kortere Promenade et Randonnée (PR) routes, Grande Randonnées (GR) en streekpaden (GRP).

  • 180.000km wandelroutes
  • Promenade et Randonnée (PR) routes
  • Grande Randonnées (GR) routes
  • streekpaden (GRP)
  • voor jong en oud
  • voor beginners en ervaren wandelaars
  • heuvels, wijngaarden, kust
  • alleen, met vrienden of met gezin

Wandelen in Frankrijk met het hele gezin

Bij GRP’s gaat het om lusvormige wandelroutes die binnen een bepaalde streek blijven en die u vaak aan elkaar kunt knopen. GR’s zijn de wandelroutes die diverse streken doorkruisen en in één lijn de langste afstanden beslaan. Wilt u wandelen in Frankrijk met het hele gezin? Kies dan voor een ‘A pied en famille-route’. Deze wandelroutes zijn een onderdeel van de Promenade et Randonnée-routes en duren tussen de een en drie uur. De kinderen hebben volop plezier, ze rennen vaak al vooruit op zoek naar de volgende aanwijzing voor de richting van de wandelroute.

In welke streken kunt u een wandelvakantie in Frankrijk boeken bij FranceComfort?

Uw wandelvakantie in Frankrijk begint bij FranceComfort! Onze luxe en eigentijdse vakantieparken zijn gelegen
in Midden- en Zuid-Frankrijk en bieden een comfortabele uitvalsbasis voor het maken
van dynamische wandeltochten. U kunt kiezen voor een wandelvakantie in de volgende streken.

Dordogne - Deze populaire vakantiestreek in het zuidwesten van Frankrijk kenmerkt zich door het aangename landklimaat. De mooie en gevarieerde natuur maakt de Dordogne uitermate geschikt voor wandelvakanties. Kronkelende rivieren en eeuwenoude bossen wisselen zich af met ongerepte natuurgebieden, wijngaarden en weilanden. De streek herbergt maar liefst 4.000 kilometer aan korte wandelroutes en zo’n duizend kilometer aan lange routes. Tijdens uw wandelingen komt u door toeristische dorpjes en gezellige terrasjes waar u even kunt uitrusten en wat kunt drinken. In de Dordogne kunt u genieten van een wandelvakantie op onze parken Village des Cigales, Domaine de Lanzac en Le Lac Bleu;

De Poitou - Charentes - In de regio Poitou-Charentes lijkt het fantastische landschap rechtstreeks uit een schilderij te komen. Dat is te danken aan de uitgestrekte landerijen, pittoreske dorpjes en prachtige oude kastelen. Deze streek is erg populair onder de wandelaars. De Poitou-Charentes is een regio in het westen van Frankrijk en is gelegen aan de Atlantische Oceaan. Omdat deze streek vrij vlak en op sommige plekken wat heuvelachtig is, zijn de wandelroutes niet snel vermoeiend. Al wandelend komt u langs schilderachtige plaatsjes en adembenemend mooie natuurgebieden. Ook staat de Poitou-Charentes bekend om de wijngaarden. In de Poitou-Charentes vindt u onze vakantieparken Bourg Est-Vigelière, Domaine les Forges en L'Aveneau - Vieille Vigne;

De Languedoc - De Languedoc is een regio in het zuiden van Frankrijk met een heerlijk warm klimaat in de zomer en de prachtige zandstranden. Wandelen in de Languedoc is voor zowel de getrainde wandelaar als de beginnende wandelaar een uitdaging. Het landschap in deze streek is zeer gevarieerd. U kunt wandelen aan de kust van de Middellandse Zee, in de bergen van de Pyreneeën en u kunt wandelen in het natuurgebied de Garrigue. Daarnaast zijn er uitgestrekte wijngaarden waar u doorheen kunt wandelen. Ook de vele oude Romeinse routes maken de Languedoc favoriet onder de wandelvakanties in Frankrijk. Ons vakantiepark L'Espinet biedt u een riante uitvalsbasis voor een wandelvakantie in de Languedoc;

De Provence - Côte d’Azur - Zegt u Provence - Côte d’Azur, dan zegt u authentieke Franse dorpjes en paarse lavendelvelden die heerlijk geuren. Deze fraaie streek in het zuiden van Frankrijk inspireerde wereldberoemde schilders zoals Pablo Picasso en Vincent van Gogh. De Provence - Côte d’Azur biedt voor elke wandelaar wat wils: uitdagende wandelroutes door de binnenlanden en langs de kust, de smaakvolle Provençaalse keuken en de aangename temperaturen. Bezoek tijdens uw wandelvakantie in Frankrijk de beroemde badplaatsen Saint Tropez en Cannes en wandel langs de boulevard. Vanaf de vakantieparken Villa's du Verdon, Vallée de la Sainte Baume en Jardin du Golf, beleeft u een onvergetelijke wandelvakantie in Zuid-Frankrijk.

De Gironde - Aquitaine - Gironde - Aquitaine is onderdeel van de regio Nouvelle-Aquitaine in Zuidwest-Frankrijk en ligt aan de prachtige kust van de Atlantische Oceaan. In de Gironde - Aquitaine staat een wandeling door de bossen van de Périgord en Les Landes garant voor een onvergetelijke ervaring. Ook een zonovergoten wandelroute langs de kust is mogelijk. Onze favoriete routes tijdens een wandelvakantie in de Gironde - Aquitaine? De Scandibérique en de Vélodyssée voor een wandeltocht van noord naar zuid én de oude jaagpaden langs het Canal des Deux Mers en de Garonne. Ook een wandeltocht door de must-see stad Bordeaux is absoluut de moeite waard. In de Gironde - Aquitaine ligt FranceComfort vakantiepark Château de Salles;

De Franse Alpen in de zomer - In de Franse Alpen liggen prachtige wandelgebieden. U hebt er de keuze uit een uitgestrekt netwerk aan wandelpaden in de idyllische valleien of over de hoogste bergkammen. Midden in de Franse Alpen van de Haut Chablais en de Valais ligt Portes du Soleil, een veelzijdig gebied met riviertjes, uitgestrekte meren, groene sparren, prachtige meren, authentieke boerderijen en vrolijke alpenkoeien. In de zomer kunt u in dit gebied prachtige wandelingen maken die u langs knusse Alpendorpjes en het Meer van Genève voeren. Portes du Soleil heeft een groot wandelnetwerk van honderden kilometers met veel wandelmogelijkheden. Wilt u wandelen in de Franse Alpen? Boek dan in vakantiepark AlpChalets Portes du Soleil!

De Franse Alpen in de winter - Geen gebied is zo geschikt om te wandelen als het gebied met de hoogste bergen van Frankrijk. In de Franse Alpen bevinden zich tal van adembenemend mooie wandelgebieden.  Portes du Soleil heeft een breed wandelnetwerk van maar liefst 800 kilometer dat u oneindig veel wandelmogelijkheden biedt. In de winter is Portes du Soleil een populair wintersportgebied. Reist u er naartoe voor een wintersportvakantie? Wij weten bij FranceComfort als geen ander dat u het skiën en snowboarden perfect kunt combineren met het maken van winterse wandelingen. Wilt u wandelen in de Franse Alpen? Dan verwelkomen wij u met trots op ons nieuwste vakantiepark AlpChalets Portes du Soleil!

Wandelen door de Franse wijngaarden

Tot slot geven we graag nog een laatste tip voor een actieve wandelvakantie in Frankrijk, die in het bijzonder bij echte Bourgondiërs goed in de smaak valt. Als u in de zomermaanden door de uitgestrekte wijngaarden van Frankrijk wandelt, ziet u de druiventrossen van dichtbij groeien. Het is een fantastisch schouwspel om te zien hoe de vruchten hun groene en blauwe kleuren krijgen. Wilt u in het najaar door de wijngaarden wandelen? Dan is het leuk om de druivenoogst te bewonderen. Hoewel de meeste wijnboeren dat tegenwoordig machinaal doen, plukken sommige boeren de druiven nog handmatig. Daarna worden de druiven naar de centrale coöperatie of de wijnhuizen gebracht, waar ze worden geperst en gebotteld.

Druiven plukken

Wilt u uw wandeling door het Franse landschap even onderbreken om te helpen bij de pluk van de druiven? De eigenaren van een groot aantal wijnboerderijen neemt uw hulp heel graag aan, om u daarna te trakteren op een smaakvolle wijnproeverij. In welke Franse streek gaat u de paden op en de lanen in tijdens een dynamische wandelvakantie in Frankrijk?

🚶🏻‍♂️ Bekijk de vakantiehuizen in uw favoriete regio 🏝️