Zomeractiviteiten in de Dordogne - Lot

De Dordogne regio is een van de populairste toeristische gebieden in Frankrijk. Velen brengen er hun vakantie door. De natuur is prachtig en gevarieerd met glooiende heuvels, steile rotsen, kronkelende rivieren, wijngaarden en bossen. De kastelen, burchten en grotten worden volop bezocht. In de authentieke dorpjes kunt u wandelen door de vaak nauwe straatjes, een Franse markt bezoeken of genieten op een terrasje. Voor de actieve vakantieganger is er de mogelijkheid om te fietsen of wandelen door de natuur en langs de wijngaarden, te kanoën of animatieparken te bezoeken.

Toeristische plaatsen

Vlakbij Sarlat ligt, bovenop een heuvel, het vestingsstadje Domme met geweldige uitzichten over de valleien. Er rijdt een toeristentreintje.
Beynac-et-Cazenac is een plaats die u zeker moet bezoeken. De ligging is prachtig, kronkelige straatjes en oude huizen die er keurig uitzien, een eeuwenoud kasteel en een schitterend uitzicht over de rivier.
La Roque-Gageac ligt aan de oever van de Dordorgne en is gebouwd tegen een steile rots. Het karakteristieke langgerekte dorp bestaat voornamelijk uit een hoofdstraat met fraaie huizen die voor de hoge rotswand zijn gebouwd. Het heeft enkele schilderachtige straten.

Meer toeristische plaatsen op onze pagina met toeristische tips.

Sarlat, toeristische hoofdstad van de Dordogne

Sarlat wordt wel gezien als de toeristische hoofdstad van de Dordogne. Vooral het centrum van Sarlat is erg populair. Het is een verzameling van authentieke gebouwen, soms nog uit de Middeleeuwen, smalle straatjes, gezellige terrasjes en leuke boetiekjes. Diverse gebouwen kunt u bezichtigen, ze zijn vaak van plaatselijke beroemdheden geweest. Wekelijks, en soms meerdere keren per week is er markt en in de markthal met zijn enorme deur is er dagelijks markt. In het hoogseizoen kunt u Festivals en andere evenementen bezoeken. Een groot deel van het jaar bruist het in Sarlat van activiteiten.
Meer informatie...

Populair in Sarlat

 • Middeleeuwse gebouwen
 • Maison de la Boétie
 • L’hôtel de Maleville
 • Boetiekjes
 • Restaurantjes
 • Festivals en markten

De rivieren Dordogne en Lot

De rivieren Dordogne en Lot stromen door de regio richting de Atlantsche oceaan. Op en aan deze rivieren is volop animatie, u kunt zwemmen, kanoën en meegaan met een rondvaart.

Rondvaart

Vanuit meerdere plaatsen worden rondvaarten verzorgd over de Dordogne en Lot. Bekijk de omgeving vanaf het water. Na iedere bocht is er weer een ander landschap met kastelen, burchten en leuke dorpjes.

Zwemmen

In de Dordogne en Lot kunt u heerlijk zwemmen, er zijn veel strandjes langs het water waar u kunt zitten of liggen om te zonnen. Voor kinderen is het redelijk veilig, aan de zijkanten is het water niet diep.

Kanovaren

Kanovaren door de prachtige natuur. Laat u meevoeren met de stroming van het water richting het westen, naar de Atlantische kust. Tijdens uw tocht passeert u de mooiste dorpjes. Ook voor kinderen erg leuk.

Sportieve activiteiten

In de regio zijn veel mogelijkheden tot sportieve activiteiten:

 • wandelen en fietsen
 • parachutespringen
 • luchtballon
 • quad rijden
 • paardrijden
 • golfen
 • kanovaren

Wijnregio

De Dordogne - Lot is bekend om haar wijnen. De bekende wijnstreken liggen in het noordwesten richting Bergerac en in het zuidoosten richting Cahors. U kunt de wijngaarden bekijken en de wijnchâteau's bezoeken. Vaak is er ook een "degustation", een wijn proeverij waar u de wijn kunt proeven en kopen. In beide streken wijnroutes die van het ene deelnemende wijndomein naar het andere gaat. In Bergerac is het “Maison des vins” het centrale punt en tevens startpunt van de route.
Meer informatie...

Grotten

In de omgeving zijn diverse grotten te bezoeken. Voor volwassenen en kinderen een hele belevenis. Zeker in de zomer worden de grotten druk bezocht. Vooral de Gouffre de Padirac en de grotten van Lascaux zijn spectaculair. De Gouffre de Padirac bekijkt u voor een deel lopend en voor een deel met bootjes over ondergrondse meren met schitterende licht- en geluidseffecten. De grotten van Lascaux hebben prehistorische wandschilderingen en andere oudheidkundige bezienswaardigheden.
Meer informatie...

Animatie-, dieren- en waterparken

Pretparken

Dierenparken

Waterparken

Roofvogelshow

👨‍👩‍👧‍👦 Kom genieten in deze mooie regio 🚣