Toeristische plaatsen in de Dordogne - Lot

In de Dordogne zijn veel toeristische plaatsen die u met uw partner of gezin tijdens uw vakantie kunt bezoeken. Vaak zijn het authentieke dorpjes met smalle straatjes en oude huizen. Of dorpen die op een bijzondere plek liggen met mooie uitzichten. Plan momenten in tijdens uw verblijf in Frankrijk om enkele van deze dorpjes te gaan bekijken.

Sarlat

Sarlat is het toeristische hart van de Dordogne - Lot regio. Het dorpscentrum is prachtig, allemaal oude huizen en smalle steegjes met restaurantjes. Ook de hedendaagse winkelstraat met veel winkels is een aanrader. Op het grote plein zijn gezellige terrasjes.

Domme

Domme is een prachtig dorp en ligt op een heuvel. Diep beneden ziet u de rivier de Dordogne stromen en de kano's voorbij varen. Bezoek ook de grotten van Domme en slenter door de winkelstraatjes. Wilt u uitrusten dan is er ruime keus aan gezellige terrasjes.

Belvès

Belvès, het middeleeuwse dorp met zeven torens, eeuwenoude grotwoningen en een château. In de zomer is er iedere woensdag een bijzondere avondmarkt waarbij u uw eigen eten op kunt scheppen. Het middeleeuwse festival is begin augustus.

Roque - Gageac

Roque - Gageac ligt aan de oevers van de rivier de Dordogne en is tegen de helling van een steile rotswand gebouwd. Vroeger was het de buitenplaats van de bisschoppen van Sarlat. Bovenin het dorp heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Rocamadour

Een van de meest toeristische plaatsen in Franrkijk is Rocamadour, het dorp dat tegen de heuvel is gebouwd met het gezellige winkelstraatje en het magische zwaard van Durandal boven de ingang van de kerk. Met een treintje kunt u rondrijden.

Beynac - et - Cazenac

Het dorp, dat aan de rivier de Dordogne ligt, bestaat voornamelijk uit smalle middeleeuwse straatjes die omhoog slingeren de heuvel op. Bovenop de heuvel staat een prachtig kasteel die u kunt bezichtigen. Vandaaruit kunt u nog drie andere kastelen zien liggen.

Penne d'Agenais

Penne d'Agenais is een bastidedorp in het zuiden van de Dordogne - Lot regio. Het middeleeuwse vestigstadje ligt aan de rivier de Lot. Opvallend in dit dorp met vakwerkhuizen, gezellige pleintjes en kunstgalerijen is de grote kerk met een enorme koepel.

Collongues la Rouge

Gaat u naar het dorp waar de huizen van rode stenen zijn gemaakt dan lijkt het net alsof u de middeleeuwen binnenstapt. In een prachtig heuvellandschap ligt het dorp waar omheen de restanten van de oude verdedigingswerken nog te zien zijn.

Monflanquin

Monflanquin is een bastidedorp, het ligt bovenop een heuvel en heeft prachtige uitzichten over de omgeving. Rond het centrale plein staan oude huizen met arcades. In de zomer is er iedere donderdagavond markt en in augustus is er een groot middeleeuws feest.

  

🏡 Ontdek de regio vanuit een van deze vakantiehuizen ✔️