Zwembaden

FranceComfort - Domaine de Lanzac heeft maar liefst drie zwembaden. Tijdens het vakantieseizoen zijn deze de hele dag geopend. Begint u de dag sportief met een paar baantjes te zwemmen? Of gaat u na de kidsclub met het hele gezin naar het zwembad? Na een dag de omgeving te hebben bekeken kunt u aan het eind van de middag een frisse duik nemen om af te koelen.

Wat is er op het zwembadterrein?

  • groot zwembad van 22 x 12 en 2.00 diep
  • kinderzwembad van 10 x 5 en 1.50 diep
  • peuterbad van 5 x 3 en 0.30 diep
  • waterglijbaan voor kinderen
  • zonneterrassen
  • ligbedden
  • lovebeds met hemel

🌊 Check beschikbaarheid

Toezicht

In de Franse publieke zwembaden is toezicht verplicht. De eigenaar of exploitant van het zwembad moet dan een badmeester aanstellen die gedurende de openingstijden aanwezig moet zijn. De zwembaden op een vakantiepark zijn geen publieke zwembaden als ze niet opengesteld zijn voor (betalende) gasten uit de omgeving, maar alleen bestemd zijn voor de gasten op het park. Dat is het geval in Domaine de Lanzac. Er is dus geen toezicht aanwezig. Bij de beveiligde ingangen van het zwembad hangen borden waarop staat dat de ouders verantwoordelijk zijn voor hun kinderen, óók voor het gedrag van hun kinderen in het zwembad.

Kledingvoorschriften

In publieke Franse zwembaden gelden vaak bepaalde kledingvoorschriften. De parkzwembaden zijn geen publieke zwembaden en daar gelden deze regels niet. Shorts etc. zijn dus toegestaan.

Eten en drinken

De zwembaden liggen naast de terrassen van de buitenpaviljoens waar u eenvoudig wat kunt bestellen, zoals ijs, koffie, frisdrank, belegde broodjes, patat, snacks, tosti's, etc.

Het bad voor peuters

Voor de peuters is er een groot bad waarin zij kunnen spelen. De ouders zitten vaak op de rand en genieten van hun kinderen of praten met andere ouders die ook op vakantie zijn in het vakantiepark. Geef de kinderen een emmertje, een schepje en ander speelgoed voor in het zwembad en ze genieten volop.

Bad voor kinderen en jongeren

In het zwembad voor kinderen en jongeren is het water 1.50m diep. Veel kinderen kunnen daar staan en gebruiken dit bad voor diverse balspelen. Ouders gebruiken het ook als hun kinderen nog niet goed kunnen zwemmen. Onder toezicht van de ouders én met bandjes om, kunnen de kinderen oefenen.

Het grote zwembad

In het grote zwembad heeft u alle ruimte om te zwemmen. Bent u gewend om baantjes te zemmen, dan kunt u dat ook in uw vakantie op het park FranceComfort - Domaine de Lanzac doen. Ook de oudere jeugd en volwassenen hebben volop mogelijkheden om af te koelen tijdens warme zomerdagen als de zon volop schijnt in de Dordogne.

Ligbedden en lovebeds

Rond de zwembaden zijn ruime terrassen waar ligbedden op staan die u kunt gebruiken. Wilt u niet in de volle zon, dan kunt u gebruik maken van de schaduwplekken. Er zijn speciale lovebeds met een hemel te huur. Vanaf de terrassen heeft u prachtige uitzichten over de vallei.

Lekker dobberen op het water

U mag een luchtbed meenemen naar het zwembad. Ook andere opblaasbare attributen als het maar niet ál te groot is. Gezellig dobberen over het water met de kinderen, echt quality time met uw gezin in Frankrijk.

Het zwembad in de avond - Nachtzwemmen

's Avonds zijn de zwembaden verlicht. Als u op het terras aan het eten bent of aan het genieten van een glas wijn en het wordt donker dan geniet u van de gezellige sfeer. En kijkt u óver het zwembad heen, dat ziet u de Dordognevallei met daarin honderden lichtjes. In het hoogseizoen is er iedere week een avond nachtzwemmen met muziek.

   

☀️ Boek uw vakantie in de Dordogne 🏊