Skigebied Abondance

L’Essert, het skigebied rond Abondance, is een prachtig landschap op een plateau van 1000m hoog dat gekenmerkt wordt door de hoge toppen van de Mont Jorat (1830m), de Mont Grange (2432m) en de Pic de la Corne (2084m). De uitzonderlijk goede en dikke sneeuwlaag in het skigebied garandeert wintersportliefhebbers een droomvakantie.

Skigebied voor het hele gezin

Abondance heeft zijn reputatie te danken aan zijn familievriendelijkheid, door zijn toegankelijkheid voor skiërs van ieder leeftijd en van elk niveau. Het rustige en charmante skigebied met 14 pistes wordt met de gondel vanuit het dorpscentrum bereikt. De pistes variëren van groen tot zwart, het hele gezin kan dus genieten in de mooie omgeving van Abondance. Op de pistes zijn gezellige bergrestaurants met zonneterrassen die de traditionele Savoyaardse kost serveren. Voor de meer ervaren wintersporters en avonturiers biedt het skioord Abondance toegang tot de hogere pistes en het skigebied Portes du Soleil, met meer dan 650 km pistes verdeeld over 12 resorts. De Portes du Soleil verbindt 12 grote resorts, waaronder bijvoorbeeld Morzine en Avoriaz.

Skischool voor kinderen

Wie graag wil leren skiën of snowboarden kan in l’Essert lessen nemen. De skischool biedt voldoende mogelijkheden voor zowel jong en oud. Het overvloedige skigebied is uitgerust met een sneeuwlijn voor de allerkleinsten, spelletjes voor kinderen, en een skilift die gericht is op een groene piste onderaan de pistes. Ook liefhebbers van snowboarding, miniski, sleeën of sneeuwwandelingen kunnen in L'Esset hun hart ophalen.

Na een dag op de piste kunt u uw skispullen opbergen in het skidepot bij uw luxe appartement. Er zijn schoenverwarmers aanwezig zodat u de dag erna weer geniet van droog materiaal.

Relaxen in de wellness na het skiën

Na een dag in de sneeuw kunt u zelf heerlijk opwarmen in de Spa & Wellness van ons resort FranceComfort AlpChalets Portes du Soleil*****. Hier kunt u relaxen in de sauna, het bubbelbad of het zwembad.

❄️ Boek nu ons wellnessresort ✔️