• Grootste skigebied van Europa
  • 650km pistes
  • Gezinsvriendelijk skigebied
  • Hoge Zooverscore

Skipistes in de Alpen

Door de ruime keuze aan pistes is dit enorme skigebied ideaal voor zowel beginnende als ervaren wintersporters. Er zijn hier afdalingen op allerlei niveaus. De gemiddelde wintersporter kan hier het beste uit de voeten. Behoefte aan meer uitdaging? Probeer dan de steilste, de langste of de mooiste piste!

Skiën in de Alpen op diverse niveau’s

Les Portes du Soleil beschikt over glooiende blauwe pistes, maar ook en vooral over uitdagende rode afdalingen. Zwarte pistes zijn er relatief minder, maar deze zijn dan ook echt diepzwart en alleen weggelegd voor gevorderden. In totaal is er ca. 300 km aan rode en zwarte pistes. Beginners kunnen de sport prima onder de knie krijgen op de vele glooiende afdalingen. Er zijn genoeg skischolen die hierbij willen helpen. Onderweg tijdens de afdaling heeft u de mooiste vergezichten, maar kijk niet teveel om u heen als u van de Mur Suisse of de Coup de Monde afgaat. Dan is alle aandacht nodig om veilig onderaan de piste te komen.

Bijzondere pistes: de steilste, de langste, de mooiste!

Le Mur Suisse

In Avoriaz, in het hart van het skigebied Portes du Soleil, ligt de legendarische en steilste piste “Le Mur Suisse”. Het gemiddelde hellingspercentage van 76% én hoogteverschil van maar liefst 400 meter verklaart de naam van deze loodrechte piste. Alle pistes worden ’s nachts geprepareerd maar aan deze wordt helemaal niets gedaan. De gehele afdaling zit dan ook altijd vol met extreme bulten. Niet alleen aan het einde van de middag, maar ook ’s ochtends! Het is een combinatie van een hobbelige afdaling van een buckelpiste en een spannende afdaling van een zwarte piste en zeker een must do tijdens de wintersportvakantie in Les Portes du Soleil.

Aigle Rouge

Ook de uitdagende rode piste Aigle Rouge Is populair. De Aigle Rouge is een lange rode piste die u van het allerhoogste punt van Point de Nyon helemaal naar de Nyon lift brengt. Het bovenste deel is een smal pad met haarspeldbochten, maar deze verdwijnen al snel en dan volgt een wijde piste die aan het einde weer verandert naar een steiler gedeelte. Zeer gevarieerd dus!

Grand Paradis

De Grand Paradis is de langste piste in de Portes du Soleil. Met een 7 kilometer lange afdeling is het voor de fanatieke skiërs dé perfecte afdaling. Het eerste stuk van de afdaling is breed, rustig en zorgt voor prachtige vergezichten.

Coup de Monde

De zwarte piste is zelf al spectaculair genoeg, maar als u bovenaan de piste staat begrijpt u nog beter de populariteit van deze piste. U heeft namelijk een schitterend uitzicht. Dit maakt de start van deze zwarte piste echt spectaculair. De piste is bereikbaar met de Haut Forts stoeltjeslift en de piste eindigt onderaan Les Prodains.

Belette

De Belette heeft een heel andere charme. De piste start bij Plaine Dranse in Châtel en is een 3,5 kilometerlange groene piste door de bomen. De piste loopt helemaal naar Pre La Joux. Het is een mooie piste voor skiërs die graag in de natuur skiën.

Extra uitdaging: funparks

Bent u een gevorderde wintersporter en houdt u van uitdagingen? In Portes du Soleil vindt u er vele. Er zijn 9 funparks om u in uit te leven. Een uniek funpark is het Snow Park The Stash. Het ligt in een geheel natuurlijke omgeving. Daarnaast zijn ook alle obstakels in het snow park volledig gemaakt van hout. Het bestaat uit 3 verschillende delen, met ieder zijn eigen obstakels en moeilijkheidsgraad. Totaal beslaat het park 1,3 kilometer.

Na inspanning komt ontspanning: wellness tijd

Na een lange dag op de ski’s en de meest steile pistes van het skigebied te hebben verkend, is het de hoogste tijd voor ontspanning. Kom geheel tot rust in de Spa & Wellness van FranceComfort AlpChalets Portes du Soleil. Zwem een aantal baantjes, relax in het bubbelbad en ontspan in de sauna, het kan allemaal. Het gebruik van de Spa & Wellness is inclusief bij een verblijf in de luxe appartementen. Krijgt u er zin in? Boek vandaag nog uw verblijf bij FranceComfort AlpChalets Portes du Soleil.

Boek nu uw skivakantie in de Franse Alpen ⛷️

Luxe Wellness appartementen en penthouses

Wellnessappartementen

Wellnessappartementen