• Vlakbij uw appartement
 • Gediplomeerde leraren
 • Groeps- of privéles
 • Korting bij vooraf boeken

ESF skilessen tijdens uw wintersportvakantie

Sneeuw, plezier en avontuur is wat de skischolen in Portes du Soleil uw kinderen willen bieden. De enthousiaste en zeer ervaren skileraren zorgen voor een onvergetelijke skibeleving voor de kinderen.  De vriendelijkheid en vakbekwaamheid zorgen ervoor dat de kinderen het skiën snel onder de knie krijgen.

Wanneer beginnen met skilessen?

Ouders met passie voor skiën willen graag dat hun kinderen ook leren skiën. Als ze 4 jaar zijn kan hiermee begonnen worden. Vanaf die leeftijd beschikken de kleintjes over kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen, de 3 fysieke en motorische vaardigheden die nodig zijn. Langlaufen vanaf 5 jaar en snowboarden vanaf 6 à 7 jaar omdat dan het evenwichtsgevoel goed is ontwikkeld.

Naast ski’s, goed passende skischoenen en stokken heeft het kind een helm, skibril en handschoenen nodig, evenals waterdichte, warme en ademende kleding en zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Wij raden u aan de uitrusting te huren.

École du Ski Français (ESF)

Franse skileraren zijn bijzonder goed opgeleid en moeten strenge technische examens doen om hun beroep te mogen uitoefenen. Een belangrijk verschil met een wintersportland als Oostenrijk, waar de toelatingseisen veel lager liggen.

De ESF is de grootste aanbieder van skilessen in Frankrijk. Het ESF-lessensysteem is in Frankrijk dan ook het bekendste referentiekader voor de ski-niveaus van kinderen. Als de kinderen een bepaald niveau hebben bereikt krijgen zij een ‘speldjes’. Naast skilessen voor kinderen zijn er ook lessen voor ouderen, of om te leren langlaufen of snowboarden.

Skiniveau's voor kinderen

 • Piou-Piou (geel kuiken): kinderen vanaf 3 jaar die kennismaken met skiën en les krijgen in de Club Piou-Piou, een afgeschermd gedeelte van de piste
 • Ourson (beertje): kinderen die een ‘pizzapunt’ kunnen maken op een vlakke piste.
 • Flocon (sneeuwvlokje): kinderen die vlot bochten kunnen maken en ski’s (beginnend) parallel houden.
 • Première, deuxième en troisième Étoile (eerste tot derde ster): kinderen die kunnen remmen met de benen bij elkaar; de hoogte van de ster is afhankelijk van de beheersing van de bochten op pistes met oplopende steilheid.

Nederlandstalige skileraar een must?

Vaak denken ouders dat kinderen weinig leren als de lessen niet in hun moederstaal zijn. In de praktijk blijkt dat echter mee te vallen. Jonge kinderen kijken vooral naar wat ze moeten doen en imiteren dat. Diverse Franse skidorpen hebben Nederlandstalige skileraren.

Privéles

Naast groepslessen worden er ook privé lessen gegeven. Deze zijn wel duurder maar heel efficiënt. Tijdens de Franse lunchtijd zijn deze vaak een stuk goedkoper. In het hoogseizoen is het lestarief van veel privé-leraren in die uren tot 30% lager dan op de rest van de dag.

ESF skischool Abondance

De skischool van Abondance bevindt zich dichtbij uw appartement. U kunt er lopend naartoe. Wilt u zelf uw vaardigheden uitbreiden? of leren snowboarden? Ook dat is mogelijk.

Prijzen

Voor ca. € 135,- leert u of uw kind in 12 uur, verspreid over 6 dagen skiën, snowboarden of langlaufen. U kunt privéles nemen voor ca. € 40,- per 2 uur.

Boek vooraf online uw lessen

 • De annuleringsvoorwaarden die bijna alle skischolen hanteren zijn heel flexibel.
 • Veel scholen bieden korting aan als op voorhand wordt geboekt (kortingen tot wel 20%).
 • Voorkom dat de lessen vol zitten.
 • Als u online boekt, kunt u in het hoogseizoen de wachtrijen en de volle skischool kantoren vermijden en is uw betaling volledig cash-free.

⛷️ Skiles boeken bij ESF d’Abondance

Boek nu uw wintersportvakantie