• Op 250m afstand
  • Gezinsvriendelijk
  • Sneeuwzeker
  • Skiverhuur, skipassen, après-ski

Skigebied La Chapelle d’Abondance

Het wintersportgebied van La Chapelle d’Abondance is onderdeel van de Portes du Soleil met ca. 650km aan pistes. Het gezinsvriendelijke deelgebied van La Chapelle is Crêt-Béni/La Comba met 10km aan groene, blauwe en rode pistes. Naast skiën kunt u hier ook langlaufen, sneeuwschoen-wandelen, hondensleerit maken en zijn er snowfunparken en boardercross. In het dorp kunt u terecht voor skiverhuur, skipassen, verschillende skischolen en après-ski.

Wintersportvakantie voor het hele gezin

Crêti-Béni, het skigebied van La Chapelle d’Abondance, ligt op een hoogte van 1.000 tot 1.650m en heeft ca. 10km aan pistes. Door dit compacte karakter voelen gezinnen zich hier snel thuis. Velen komen jaarlijks terug om hier op vakantie te gaan. Het gebied is redelijk rustig, zonder massatoerisme en ideaal voor beginners, kinderen, gezinnen en lichtgevorderden. Het skiseizoen loopt van half december tot half april en als er wat minder sneeuw valt wordt er met kunstsneeuw voor gezorgd dat de pistes in goede conditie blijven. Wilt u wat meer uitdaging? Dit skigebied heeft ook een Funpark voor snowboarders en zelfs twee crossboarders. De meer geoefende wintersporters kunnen vanuit La Chapelle d’Abondance naar het grote gebied van de Portes du Soleil gaan met honderden kilometers aan pistes in zowel Frankrijk als Zwitserland.

Skigebied La Chapelle d'Abondance

Skigebied Crêti Béni / La Combe
Afstand van AlpResort Portes du Soleil 200m
Hoogte skigebied 1020 - 1630
Groene / Blauwe pistes 4 km
Rode pistes 6 km
Aantal sleepliften 5
3 persoons stoeltjeslift 1
6 persoons hogesnelheid stoeltjeslift 1
Openingstijden Half december - eind maart

Naar Châtel en de Portes du Soleil

Op de ene helling van La Chapelle ligt het skigebied Crêti-Béni, aan de overkant van het dal ligt het Braitaz skigebied. Met de Panthiaz gondel gaat u omhoog naar de Mont Linleu. Via Plan de Croix bij Torgon komt u vervolgens bij de pistes van Super-Châtel en kunt u verder de Portes du Soleil in. U kunt dan het beroemde “rondje Portes du Soleil” maken en komt dan langs plaatsen als Morzine, Avoriaz en Morgins en uiteindelijk weer terug bij Châtel. Dit rondje duurt 6 à 7 uur. Daarbovenop komen nog de tijden dat u pauze neemt en ergens wat gaat eten of drinken. Het is een inspannende tocht maar wel de moeite waard. Let u er wel op dat u de juiste skipassen bij u heeft.

Skipassen

In het gebied van de Portes du Soleil zijn verschillende skipassen in omloop.

  • Skipas La Chapelle / Torgon: Deze pas geeft toegang tot alle liften en pistes van de drie skigebieden Crêti-Béni, Braitaz en Torgon in Zwitserland. Dat is bij elkaar 75km piste en 22 skiliften. Met deze pas heeft u ook toegang tot de skibus die tussen het centrum en de dalstations rijdt.
  • Skipas Châtel Liberté: U kunt met deze pas gebruikmaken van de pistes van Châtel en La Chapelle d’Abondance in Frankrijk en in Zwitserland van Torgon en “Le Corbeau” in Morgins. Dit zijn 49 skiliften, 78 pistes met een lengte van 130km.
  • Skipas Portes du Soleil: Met deze pas heeft u toegang tot alle (308) pistes, (290) liften en pendeldiensten in de Portes du Soleil met een lengte van ca. 650km. Deze pas heeft u nodig als u een “rondje Portes du Soleil” maakt.

Après-ski

In La Chapelle d’Abondance zijn diverse restaurants en andere uitgaansgelegenheden waar u kunt genieten van de streekgerechten als de kaasspecialiteiten van de Haute Savoie. Wilt u alleen wat drinken dan is dat mogelijk in het dorpscentrum of het dalstation van Crête-Béni. In het nabijgelegen Châtel zijn ook diverse mogelijkheden. Verwacht echter geen uitgebreid après-ski en nachtleven.

Skilessen

Wilt u ook graag de berg af skiën of snowboarden maar heeft u geen ervaring? Neem dan les bij een van de skischolen die er in La Chapelle d’Abondance zijn. U kunt groepslessen nemen of een privéles boeken. De professionele skileraren met jarenlange ervaring zijn vaak aangesloten als ESF-instructeur of via een andere erkende organisatie. Ook voor de kinderen zijn er leuke mogelijkheden om te leren skiën. Hieronder ziet u mogelijk om lessen online te boeken.

ESF 🎿         Ski-Pro 🎿

Voordelen online reserveren: Betere prijzen, beperkt aantal leraren, geen wachtrijen en vaak gratis annuleren.

Check beschikbaarheid appartementen ✅