Wandelen in de Portes du Soleil tijdens uw vakantie

Dankzij de centrale en unieke ligging van FranceComfort AlpChalets Portes du Soleil in de Franse Alpen is uw luxe appartement een uitstekend vertrekpunt voor het maken van mooie wandelingen. U begint de vakantiedag op uw terras of balkon met een heerlijk Frans ontbijt: een croissant, baguette en jus d’orange of koffie. Samen met uw gezin of vrienden kijkt u over de Abondancevallei en op de bergen die u straks zult gaan beklimmen. Wandelschoenen aan, fles water, wat eten en de wandelkaart in de rugzak, de tocht kan beginnen.

Wandelnetwerk Portes du Soleil

Geniet tijdens uw vakantie van het enorme netwerk aan wandelroutes dat de Portes du Soleil u te bieden heeft. De ruim 800km aan wandelpaden zorgen ervoor dat u in alle rust kunt genieten van de omgeving en de ongerepte natuur. U kunt kiezen voor een ontspannen en rustige wandeling langs leuke dorpjes en smalle riviertjes. Als het een stevige wandeling van niet langer dan 1 dag de bergen in is, spreken we van hiken. Een meerdaagse tocht waarbij overnacht wordt in berghutten of tenten is bekend onder de naam trekking. Er wordt gesproken van een expeditie als het een soort meerdaagse ontdekkingstocht is. In alle gevallen zult u genieten van de prachtige vergezichten door het Alpenlandschap.

Trailrunning in de Portes du Soleil

Een populaire sport in de Franse Alpen is trailrunning. Door de natuur, over smalle paadjes rennen en natuurlijke trials, hindernissen bedwingen als heuvels, bergen, rosten en beekjes. Vanaf 23 bergliften zijn er 54 routes uitgezet die bij elkaar 400km aan bewegwijzerde paden omvatten. Er worden elk jaar vele wedstrijden gehouden hier in de Portes du Soleil, variërend van VK’s tot aan een lange tocht om de Dents du Midi heen. Trailrunning kaarten en wandelkaarten zijn te vinden bij het office du tourisme. Er is ook een app waarop alle trails staan en per trail duidelijk het parkoers, kilometers en hoogtemeters staan aangegeven. 

Wandelkaart Portes du Soleil

Uw luxe appartement als startpunt en eindpunt

Begin uw wandeling direct vanuit uw luxe appartement in AlpChalets Portes du Soleil. Welke wandelroute u ook kiest, de natuur zal u niet teleurstellen. En door het groot aantal routes kunt u iedere keer een andere kiezen. Onderweg neemt u een pauze en rust u uit op een terrasje terwijl u geniet van de lokale specialiteiten. Aan het eind van de wandeling bent u weer terug bij uw appartement of penthouse waar alle luxe voorhanden is. Uw vermoeide ledematen laten ontspannen in de Spa & Wellness van ons resort is een heerlijke afsluiting van de dag.

🚶 Bekijk beschikbaarheid en prijzen

  • Direct vanaf uw appartement
  • 400km bewegwijzerde wandelpaden
  • 54 routes vanuit 23 bergliften
  • Wandelkaarten bij Office du Tourisme
  • Diverse themawandelingen
  • App is beschikbaar

Meer inspiratie?

Appartementen en penthouses

Wellness