Lac de Castillon

Op ca. 500m afstand van FranceComfort - Villa's du Verdon ligt het recreatiemeer Lac de Castillon. Rond dit grote stuwmeer liggen dorpjes en strandjes en op het meer zijn vele vormen van watersport mogelijk. Tijdens uw vakantie in Frankrijk kunt u hier volop genieten.

Zonnen en zwemmen

Rond het meer zijn strandjes van grind, van zand of van gras. Hier kunt u zitten of gaan liggen om te zonnen. Af en toe een duik in het water en u bent weer helemaal afgekoeld. 

Rondvaren

Huur een roeiboot of een motorbootje en maak een rondvaart over het meer. U kunt langs de oevers van het Lac de Castillon varen en op uw gemak alles goed bekijken. Onderweg kunt u even uitstappen bij een strandje of een dorpje.

Windsurfen

Op diverse plekken langs het meer zijn surfscholen en kunt u surfplanken huren. In de zomermaanden is er vaak een matige wind en in het voor- en najaar waait het regelmatig harder. Ideaal voor kinderen om te leren surfen.

Stand up paddle

De sport Stand up paddle is de laatste jaren erg populair geworden. Afgekort wordt het ook wel "suppen" genoemd. U kunt staande op een SUP-board vooruit peddelen met één peddel in de hand.

Rondvaart

Vanaf diverse plaatsen worden rondvaarten gemaakt over het meer. Onderweg krijgt u uitleg over de omgeving. Een leuke manier om ontspannen met het hele gezin te genieten.

Waterfietsen

Huur een waterfiets en ga met uw gezin het meer op. Of laat de kinderen met elkaar spelen. Er zijn waterfietsen met en zonder glijbaan. Een glijbaan maakt het extra leuk!

Catamaran

Om te kunnen varen met een catamaran heeft u ervaring nodig. U kunt het ook samen met een begeleider doen. Met een catamaran wordt een grotere snelheid behaald dan met een zeilboot.

Kanovaren

Alleen of samen in een kano het Lac de Castillon op. Op veel plekken kunt u tijdens uw vakantie kano's huren. U kunt ook meerdere kano's huren en met een groep het water op gaan.

Zeilen

Kinderen vinden het prachtig: met een zeilbootje gaan varen. Er zijn instructeurs die les geven waardoor ze de eerste beginselen snel onder de knie hebben. 

Raften

U kunt raften op een van de vele riviertjes die uitkomen in het grote Lac de Castillon. Het water stroomt snel en het vergt veel behendigheid en samenwerking om met elkaar stroomafwaarts te varen.

Waterskiën

Voor de echte sportievelingen is er de mogelijkheid om te waterskiën. Met hoge snelheid achter een speedboot, over de golven en proberen overeind te blijven.

🏄🏻 Kom ook genieten bij het Lac de Castillon ⛵