Sportieve activiteiten in de vakantie

In de omgeving van Castellane zijn volop mogelijkheden voor sportieve activiteiten. U kunt wandelen in bergen of deze gaan beklimmen. Pakt u liever de fiets dan kunt u wielrennen of mountainbiken. Allerlei vormen van watersport zijn mogelijk op de diverse recreatiemeren, in de Gorges du Verdon of de Middellandse Zee. Wilt u tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk in beweging blijven? Bekijk de onderstaande mogelijkheden. 

Fietsen

De Provence is een prachtige regio om te fietsen. Vanuit het park kunt u tochten maken maar u kunt er ook voor kiezen om eerst met de auto ergens naartoe te rijden en vandaaruit te gaan fietsen. In de wat grotere dorpen kunt u een fiets huren, velen nemen echter hun eigen fiets mee. Richting de kust en de lavendelvelden is het terrein redelijk vlak.

Paardrijden in het Parc du Verdon

De Haute Provence is een uitstekende omgeving om paard te rijden. Het gebied is heel gevarieerd. Of u nu op een vlak terrein wilt rijden, wat meer heuvelachtig of over bergpaden, het is er allemaal mogelijk. In de regio zijn meerdere maneges vanwaaruit rondritten worden gemaakt. 

Mountainbiken vanuit Castellane

Met de mountainbike komt u op plekken waar u normaal niet komt, hoog in de bergen en vaak op moeilijk begaanbaar terrein. Vaak zorgt dit wel voor de meest spectaculaire uitzichten over de bergen en valleien. Stop dus regelmatig om van de mooie omgeving in Zuid-Frankrijk te genieten.

Parasailing

Met een parachute niet naar beneden komen maar juist omhoog gaan. Vanaf een speedboot die met grote snelheid vaart wordt de parachute omhoog gelaten. U hangt onder de parachute en gaat mee omhoog.

Parachute springen

Durft u het aan? Waag de sprong! Geniet op grote hoogte van het landschap van de Haute Provence. Bij mooi weer ziet u de Middellandse Zee en de bergen van de Alpen. Rustig zweeft u naar beneden terwijl u geniet van de prachtige vergezichten. Een onvergetelijke ervaring tijdens uw vakantie in Frankrijk.

Wielrennen over bergpassen

Blijft u liever op de weg fietsen en zoekt u toch een uitdaging? Pak de racefiets en maak een bergrit. In de Haute Provence zijn prachtige rondritten te maken vanuit Castellane over verschillende bergpassen. U kunt alleen fietsen maar met een groep is het vaak gezelliger.

Wandelen

Maak een wandeltocht door de omgeving, samen of met het gezin en ontdek de gevarieerde omgeving. Ruige rotsen en steile kloven, maar ook glooiende heuvels, dichte bossen en uitgestrekte valleien met pittoreske dorpjes. Bekijk van tevoren of de route voor iedereen haalbaar is en neem genoeg water mee.

Snorkelen en duiken

Ook onder water is de Provence mooi. Ga snorkelen of duiken in de Middellandse zee. Op veel plekken aan de kust zijn er mogelijkheden. U kunt vanaf de kant het water ingaan of eerst met een boot een stuk varen.

Quad rijden

Wilt u wat meer van de omgeving zien zonder al te veel inspanningen te hoeven leveren? Huur een quad. U komt op plekken waar u normaal niet komt, door de bossen, de wijngaarden en de ongerepte natuur. Op meerdere plekken in de omgeving kunt u een quad huren en alleen of met een groep de omgeving verkennen.

Berg beklimmen

Voor sommigen kan het niet zwaar genoeg zijn. In de Provence zijn veel mogelijkheden om bergen te beklimmen. Zorg ervoor dat u samen met gekwalificeerde instructeurs de beklimming onderneemt.

Roc van Castellane beklimmen

Hoog boven het dorp Castellane steekt de enorme rots uit. Op de top van de rots is een kerkje gebouwd. Beklim de rots en bezoek het kerkje. Velen beschouwen dit als een kleine pelgrimstocht. Vanaf dit hoge punt heeft u een prachtig uitzicht over de wijde omgeving.

Bungeejumpen

Spring van een van de hoogste bruggen in Europa. De Pont l'Artuby in Trigance ligt ruim 180m. boven de bodem van de kloof in de Gorges du Verdon. Voor de echte durfals is deze sprong een bijzondere ervaring waar u stalen zenuwen voor nodig heeft.

💪 Boek nu uw sportieve vakantie naar de Gorges du Verdon 🪂