Recreatiemeer met veel animatie

Op 10 min. lopen van FranceComfort - L'Espinet is een groot recreatiemeer met prachtige zandstranden. Met het zonnige weer in Zuid-Frankrijk is verkoeling in het water altijd welkom, zeker als u heeft liggen zonnen op het strand. De gemeente Quillan zorgt ervoor dat het water zuiver en schoon is. Op het meer zijn allerlei soorten watersport mogelijk zodat u tijdens uw vakantie kunt genieten van kanovaren, stand-up-paddle, en opblaasbootjes. Ook ligt er een groot opblaasbaar kasteel waar u op kunt klimmen en vanaf kunt springen of glijden. Rond het meer zijn nog meer animatiemogelijkheden als een speeltuin, kabelbaan, jeu de boules, beachvolley, beachvoetbal en worden er quads verhuurd. Bij het recreatiemeer is ook een snackbar en pizza truck.

Spelen in het zand

Laat jonge kinderen spelen in het zand en ze hebben volop plezier. Het strand om het recreatiemeer is daar een prima plek voor. Neem wat emmertjes en schepjes mee en u hoort ze niet meer. Af en toe helpt papa of mama mee om een zandkasteel te bouwen. Op deze manier geniet het hele gezin van de vakantie.

Zwemmen

Tijdens de vakantie trekt de oudere jeugd al snel met elkaar op. Ze ontmoeten elkaar op het vakantiepark en ondernemen allerlei acvtiviteiten. 's Avonds zitten ze vaak bij elkaar en overdag gaan ze zwemmen. Ook hele gezinnen gaan naar het recreatiemeer en vermaken zich goed.

Waterkasteel

In het ondiepe gedeelte van het meer ligt een groot opblaasbaar waterkasteel. Zwem er samen met je vrienden en vriendinnen naartoe en klim erop. Wat is jouw uitdaging? Naar het hoogste punt klimmen en dan er vanaf springen, of lukt het jou om zonder in het water te vallen van de ene kant naar de andere kant van het waterkasteel te gaan. Ook de oudere jeugd en volwassenen gaan tijdens de vakantie graag de uitdaging wie het eerst op het hoogste punt is.

Stand - up - paddle

Altijd deze populaire sport al eens tijdens de vakantie uit willen proberen? Op het recreatiemeer St. Bertrand in Quillan kan het. Het suppen lijkt zo eenvoudig maar in het begin is het lastig om uw evenwicht te bewaren en dan moet u ook nog peddelen om vooruit te komen. Om te voorkomen dat u rondjes gaat draaien moet u om de beurt links en rechts peddelen. 

Varen

Een ouder - kinderen moment tijdens de vakantie! Neem de opblaasboot mee en ga varen over het meer. U wisselt elkaar af want de kinderen willen ook leren roeien. Af en toe springen ze uit de boot en gaan even zwemmen om daarna weer in de boot te komen en op te drogen. Echt quality time tijdens de vakantie.

Zonnen

Voor velen een van de meest rustgevende momenten tijdens de vakantie: heerlijk zonnen op het strand terwijl u vlakbij het water hoort klotsen. De kinderen genieten ook zodat u een relaxmomentje voor uzelf heeft. Zorg wel dat u zich op tijd insmeert met zonnebrandcrème en regelmatig even het water in gaat om af te koelen.

Beachvoetbal

Door het zand achter een bal aan rennen is heel wat vermoeiender dan op een grasveld. De echte voetballers laten zich daar echter tijdens de vakantie in Frankrijk niet van weerhouden. Een wedstrijdje zal wat minder lang duren, zeker door de warmte van de Franse zomerzon. Maar als het spel klaar is duikt u weer in het water om af te koelen.

Rondrit met paard en wagen

Bij het restaurant is de opstapplaats voor een rondrit met de paard en wagen. U rijdt een rondje om het meer en in de nabije omgeving van het meer. Samen met uw partner of gezin op een andere manier tijdens de vakantie genieten van de mooie natuur in Frankrijk.

Beachvolleybal

Op vakantie en toch sportief bezig zijn? Ga een partijtje beachvolleybal doen. Er zijn altijd wel meer sportievelingen op het strand van het recreatiemeer die mee willen doen. Of stel vooraf op het vakantiepark twee teams samen. Speelt u altijd volleybal op een harde vloer dan is het een bijzondere ervaring om dit een keer in het zand te doen.

Quad rijden

Voor kinderen is er de mogelijkheid om op een quad te rijden. Er is een speciaal terrein bij het recreatiemeer waar gereden kan worden. Op dit terrein is een parcours uitgezet met allerlei hindernissen die genomen moeten worden. Een leuke uitdaging voor de kinderen.

Speeltuin

Bij het recreatiemeer is een speeltuin waar de kinderen volop gebruik van mogen maken. Wellicht als afwisseling met het zwemmen of als het een keer een minder warme dag is. De speeltuin is geschikt voor kinderen tot een jaar of 12.

Huren watersportartikelen

Gaat u vaak watersporten dan heeft u wellicht uw eigen materiaal of opblaasboot meegenomen op uw vakanite naar Frankrijk. Voor diegenen die dat niet hebben is er de mogelijkheid om diverse watersportartikelen te huren bij het recreatiemeer van Quillan. Dat kan een SUP - board zijn, bootjes of kano's en diverse andere artikelen.

Restaurant en pizza truck

Bij het meer is een snackbar / restaurant en pizzatruck. Het restaurant serveert snacks en eenvoudige maaltijden, drankjes en ijs. Bij de pizzatruck bestelt u diverse soorten pizza's. Heeft u na een dag aan het recreatiemeer te hebben gezeten geen zin in koken dan is hier een goed alternatief.

  

🚣‍♂️ Boek uw vakantie naar Zuid-Frankrijk 🏊‍♂️