Sportieve activiteiten in de Languedoc

Bent u sportief ingesteld, dan heeft u in de Languedoc veel mogelijkheden. Het gebied is zeer gevarieerd waardoor er veel activiteiten mogelijk zijn. U kunt wandelen of fietsen in de bergen, langs de wijngaarden of de kust. Houdt u van wat meer uitdaging, ga dan parachutespringen of quadrijden. Een tocht over een Via Ferrata of een berg beklimmen is ook mogelijk tijdens uw vakantie.

Wandelen

Houdt u van wandelen tijdens de vakantie dan heeft u vele mogelijkheden. Vanaf het vakantiepark kunt u diverse routes lopen, maar u kunt ook eerst een stukje rijden en dan gaan lopen in de bergen, door de wijngaarden of langs de kust. Zorg dat u tijdens uw tocht voldoende water meeneemt en goede wandelschoenen aan heeft.

Fietsen

Bent u een sportieve fietser dan gaat u de bergen in en is geen helling te steil voor u. Vanaf het park kunt u ook een heuvelachtig parcours rijden terwijl meer naar het noorden u door de wijngaarden fietst. Rijd ook eens met de auto richting de kust en verken de kustregio op de fiets. Bescherm u met zonnebrandcrème tegen de zon want die is krachtig in Zuid-Frankrijk.

Quadrijden

Met de quad de omgeving van het vakantiepark verkennen is op diverse plekken mogelijk. U kunt alleen, met uw partner of gezin gaan of met een hele groep een tocht maken. Een tocht met een gids brengt u langs de mooiste plekken.

Raften

Raften is mogelijk op de rivieren Ariège en Aude. Het water stroomt vanuit de bergen met grote snelheid naar beneden, een ideale gelegenheid om te raften. Belangrijk is wel dat u een goede conditie heeft. Met elkaar probeert u de rotsen in het water te ontwijken.

Lees meer

Paardrijden

Bent u thuis een liefhebber van paardrijden, dan zult u uw favoriete sport ook tijdens de vakantie willen beoefenen. Er zijn diverse maneges in de omgeving waar vandaan u tochten door de Pyreneeën kunt maken. U kunt alleen of met een groep het landschap in Zuid-Frankrijk gaan verkennen.

Via Ferrata

Via Ferrata betekent "ijzeren weg" en dat is precies wat u doet. U legt een parcours af langs een bergwand over stalen beugels, langs stalen kabels en trappetjes. Tijdens de tocht bent u altijd met veiligheidskabels gezekerd zodat u niet kunt vallen. Tijdens uw tocht heeft u vaak de mooiste uitzichten over de valleien van de Languedoc.

Berg beklimmen

Heeft u als doel om tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk uw grenzen te gaan verleggen, ga dan bergbeklimmen. De bergen in de Languedoc zijn er geschikt voor. U kunt het zo moeilijk maken als u wilt. Ga altijd in een groep, zorg dat u in een goede conditie bent en dat u professioneel materiaal hebt.

Canyoning

Canyoning is een fysiek nogal zware sport. Met een groep legt u een weg af door een kloof. Meestal stroomt er water door de kloof. U gaat dan zwemmend, klauterend, glijdend, lopend of abseilend door de kloof heen. Er zijn kloven in verschillende moeilijkheidsgraad, van eenvoudig voor beginners tot extreem voor experts.

Luchtballon

Het landschap vanuit een luchtballon bekijken is altijd indrukwekkend. Eerst het opstijgen en eenmaal op de juiste hoogte zweeft u rustig verder. Over bergmeren en tussen bergtoppen door. U ziet plekken waar u lopend of met de auto nooit kunt komen.

Vliegen in een ULM

U ziet ze wel eens over vliegen, de ultralichte vliegtuigjes waar een of twee personen in kunnen. Maak samen met de piloot een vlucht boven het vakantiepark terwijl de andere gezinsleden beneden staan te zwaaien. Vanaf meerdere plekken in de Languedoc stijgen de vliegtuigjes op. Op een unieke manier ontdekt u het Zuid-Franse landschap.

Parachutespringen

Beschikt u over de nodige adrenaline dan is parachutespringen tijdens de vakantie in Zuid-Frankrijk een uitdaging. Eenmaal uit het vliegtuig zweeft u over de prachtige landschappen van de Ariège of Aude. In de verte kunt u de Middellandse Zee zien liggen.

Karting

Snelheid, behendigheid en stalen zenuwen. Dat is wat u nodig heeft als u gaat karten. Gaat u de strijd aan met uw vrienden of uw partner? Het decor om u heen in Zuid-Frankrijk is prachtig: bergen met besneeuwde toppen of andere prachtige landschappen.

  

Check beschikbaarheid vakantiehuizen in deze sportieve omgeving 💪