Dierenparken en dierenshows in de Dordogne - Lot

Zoekt u nog een leuk dagje uit tijdens uw vakantie in Frankrijk, ga dan met uw partner of gezin naar een dierenpark of dierenshow. In de omgeving van uw vakantiehuis zijn diverse mogelijkheden. Ook voor kinderen is het leuk om deze te bezoeken.

Forêt des Singes – Rocamadour

In het apenbos in Rocamadour lopen ca. 150 apen los door het park. Ze lopen met u mee, komen naast u op een bankje zitten als u even uitrust en eten popcorn, dat u bij de ingang krijgt, uit uw hand. De apen zullen niets doen, het is veilig, ook voor kinderen. De apen zijn volledig gewend om tussen de mensen te leven. Bij de ingang is een restaurantje waar u wat kunt eten en drinken. De kinderen kunnen, nadat ze de apen hebben bekeken, nog even de speeltuin in.

Parc Animalier – Gramat

Een leuk dagje uit tijdens de vakantie voor u en uw gezin is het dierenpark in Gramat. Daar leven ruim 1000 dieren van 150 verschillende diersoorten. U heeft een groot deel van de dag nodig om al de dieren te zien. Er zijn wolven, beren, lynxen, bizons, diverse soorten vogels, ooievaars, pelikanen, herten, wilde paarden en nog veel meer. In het park is een restaurant, speeltuin en picknickplaatsen.

Aquarium Périgord – Le Bugue

Het Aquarium in Le Bugue is het grootste particuliere zoetwater aquarium van Europa met meer dan 70 bassins en 6.000 dieren. Er zijn overdekte en openlucht bassins. Ook is er een bassin met krokodillen, anaconda’s, leguanen en kaaimannen. Bekijk de tropische vissen, slangen, varanen en andere reptielen. Wilt u meer informatie, dan kunt u een rondleiding met een gids volgen.

Le Rocher des Aigles - Rocamadour

In het populaire bedevaartsoord Rocamadour in de Lot ligt een roofvogelpark met ruim zestig vogelsoorten als adelaars, gieren, valken, uilen en papegaaien. Er worden dagelijks diverse shows gegeven waarbij de vogels hun kunsten vertonen. Voor en na de show kunt u de vogels in hun hokken bekijken. De kinderen mogen meehelpen om de vogels te voeren.

Réserve Zoologique- Calviac

In Calviac is een dierentuin die anders is dan andere dierentuinen. Hier zijn diersoorten die met uitsterven worden bedreigd. Er wordt veel zorg besteed aan de voortplanting van de dieren om te voorkomen dat ze uitsterven. In het park zijn dieren van over de hele wereld als doodshoofdaapjes, tamarins, tapirs, margays, halfapen, speciale kangaroes en manenwolven. Bij verschillende dieren mag u in de hokken om ze van dichtbij te kunnen bekijken.

  

🐵 Vakantiehuizen in de Lot - Dordogne 🦜