Zomeractiviteiten in de Poitou - Charentes

Een vakantie in de Poitou - Charentes is aantrekkelijk vanwege de vele mogelijkheden van animatie. U kunt wandelen en fietsen in de mooie natuur, naar een recreatiemeer gaan, toeristische dorpjes bezoeken en genieten van de gezellige terrasjes. Een dag naar de Atlantische kust is goed mogelijk en een keer naar een grote stad als Poitiers of Niort mag ook niet ontbreken.

Wandelen en fietsen

Vanwege de variatie van de streek, het milde klimaat en niet al te grote hoogteverschillen is deze streek erg geschikt voor wandelaars. Er lopen diverse wandelroutes door dit gebied heen: over de heuvels, door de landerijen en door de bossen.

De Poitou-Charentes is populair onder fietsers. Tijdens het fietsen ervaart u de afwisselende natuur en passeert u leuke dorpjes met historische gebouwen en gezellige terrasjes. Er is meer dan 1.000 km aan fietspad aangelegd waar zowel de toerfietser als de mountainbiker een prachtige rit kan uitstippelen langs de mooie plekken van de Poitou-Charentes.

Meer toeristische plaatsen op onze pagina met toeristische tips.

Poitiers

De hoofdstad van de regio Poitou - Charentes is Poitiers. Deze stad staat bekend als een gezellige oude stad dat nog niet overspoeld is door het massa toerisme. Poitiers heeft een mooi en authentiek centrum met prachtige kerken, sfeervolle straatjes waar u kunt shoppen, gezellige terrassen om te genieten van de Franse lekkernijen maar ook oude gebouwen en een interessante geschiedenis. Deze geschiedenis hangt voor een deel samen met de bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Poitiers is op deze route een pleisterplaats en heeft zich ontwikkeld tot een regionaal religieus centrum. Het belangrijkste monument van de stad is dan ook de "Notre-Dame la Grande". Meer informatie...

  • Authentieke stad
  • Monumentale gebouwen
  • Indrukwekkende geschiedenis
  • Regionaal religieus centrum
  • Volop uitgaansgelegenheden
  • Shoppen
  • Gezellige terrasjes

Twee mooie natuurgebieden

Richting de Atlantische kust ligt het grote moerasgebied "Marais Poitevin". In deze oase van rust zijn kanaaltjes en beekjes waar u doorheen kunt varen. Het gebied kan ook bekenen worden met de fiets of de huifkar. Ook voor kinderen is een tocht met de huifkar leuk.
Meer informatie...

Bezoek de cognacstreek met zijn wijngaarden, idyllische dorpjes met romaanse kerkjes, gezellige terrasjes en leuke marktjes. In de cognacstreek is het stadje Cognac uiteraard het middelpunt. De grote cognachuizen langs de kade van de Charente in dit stadje laten de rijke geschiedenis zien.
Meer informatie...

Twee populaire parken in Frankrijk

In de omgeving van uw vakantiehuis liggen twee van de meest populaire animatieparken van Frankrijk.
Deze staan ook hoog genoteerd op de wereldranglijst, dus het bezoeken zeker waard.

Puy du Fou

Puy du Fou is een historisch themapark met schitterende shows. Dit attractiepark brengt belangrijke periodes uit de geschiedenis tot leven. De Romeinen, de Vikingen, Jeanne d’Arc, de 3 musketiers en de regionale held generaal Charette uit de Vendée vormen het middelpunt.

Een mooie show is Les Vikings. Deze barbaren vielen in de 9e en 10e eeuw de nederzettingen langs de Europese rivieren aan. In de show is te zien hoe de plaatselijke bevolking een bruiloft viert als de Noormannen op briesende paarden het dorp binnenstormen en met brandende fakkels een schuur in brand steken. Een Vikingschip rijst op uit de rivier en strijders springen van boord en zaaien dood en verderf.

Van juni tot en met september vindt er op vrijdag- en zaterdagavond één van de grootste water en vuur spektakels ter wereld plaats. Aan deze show werken meer dan 1000 acteurs mee, worden 4000 kostuums gebruikt en meer dan 300 stukken vuurwerk.
Meer informatie...

Futuroscope

Futuroscope is een attractiepark bij Poitiers. Het is één van de grootste animatieparken van het land. Futuroscope is een themapark waar het draait om futuristische attracties. Er zijn 20 attracties en 4 shows. Deze staan allemaal in het teken van de nieuwste technieken op het gebied van film en multimedia. Er zijn IMAX-filmschermen van 900 m2, 4D-effecten en shows waarbij u in de toekomst kijkt. Ook de gebouwen op het park zijn in hun futuristische stijl al een attractie op zich.

De attractie Arthur, the 4D Adventure, is een van de populairste onderdelen van Futuroscope en staat in het teken van de populaire film Arthur en de Minimoys. Verander u in een Minimoy en help Arthur om zijn schat te vinden. Dit alles met speciale effecten. De 4D effecten gaan nog verder dan het 3D effect. U ziet nu niet alleen alles levensecht om u heen, het voelt ook levensecht.

Er is ook een achtbaan en in het restaurant kunt u moleculair eten.
Meer informatie...

La Rochelle en Île de Ré aan de Atlantische kust

Maak een dagtrip naar de Atlantische kust en bezoek La Rochelle en Île de Ré. La Rochelle is een sfeervolle plaats met leuke winkelstraten, vele terrasjes en de Vieux Port. Bekijk de mooie boten in de enorme jachthaven met 3500 plaatsen of maak een tour door de stad.

Op het eiland Île de Ré kunt u genieten van de geschiedenis, de natuur en de gezellige dorpjes met sfeervolle haventjes. Neem een van de terrasjes die vaak vol zitten met toeristen die net als u genieten van een heerlijke vakantie. Proef de lokale specialiteiten, neem een duik in de zee of geniet van de zon op het strand.
Meer informatie...

Veel animatieparken in de omgeving

Dierenparken

Kinderparken

Schapenpark

Pretparken

🏡 Bekijk de vakantiehuizen