Sportieve activiteiten in de vakantie

Houdt u ervan om in de vakantie sportieve activiteiten te ondernemen? In de nabije omgeving van het park zijn volop mogelijkheden. Vraag de beheerders om meer informatie.

Fietsen

Grote delen van de Provence zijn redelijk vlak, u kunt daar goed fietsen. Zeker aan de kust zult u weinig hellingen tegen komen. U kunt uw eigen fiets meenemen of deze huren. In de nabije omgeving van het park zijn deze te huur. Een gewone toerfiets kost ca. € 10 per dag en een elektrische fiets ca. € 50 per dag.

Mountainbiken vanuit Castellane

Vanuit uw vakantiehuis kunt u volop mountainbiken. Er zijn diverse routes door de bergen die u op de mooiste plekken brengen met schitterende uitzichten.

Wielrennen over bergpassen

Blijft u liever fietsen op de wegen en zoekt u toch een uitdaging? Pak de racefiets en maak een bergrit. In de Haute Provence zijn prachtige rondritten te maken over verschillende bergpassen. De uitzichten onderweg zijn indrukwekkend.

Paardrijden

In de Provence wordt veel paard gereden. U kunt paarden huren en alleen of met een groep een tocht maken. Onder leiding van een ervaren gids komt u op de mooiste plekken.

Wandelen

Heerlijk wandelen in de mooie natuur van de Provence. In de omgeving van het park kunt u wandelen, maar u kunt ook eerst een stukje rijden en dan gaan wandelen. Aan de kust is het gebied van de Calanques erg mooi, maar ook landinwaarts en het bergachtige gedeelte van de Provence.

Parachute springen

Het landschap van de Provence is op zich al schitterend, maar wanneer u met een parachute vanuit het vliegtuig springt en al zwevend naar beneden gaat heeft u een adembenemend mooi uitzicht.

Quad rijden

Wilt u wat meer van de omgeving zien zonder al te veel inspanningen te hoeven leveren? Huur een quad. U komt op plekken waar u normaal niet komt, door de bossen, de wijngaarden en de ongerepte natuur. Op meerdere plekken in de omgeving kunt u een quad huren en alleen of met een groep de omgeving verkennen.

Berg beklimmen

Voor sommigen kan het niet zwaar genoeg zijn. In de Provence zijn veel mogelijkheden om bergen te beklimmen. Zorg ervoor dat u samen met gekwalificeerde instructeurs de beklimming onderneemt.

Snorkelen en duiken

Ook onder water is de Provence mooi. Ga snorkelen of duiken in de Middellandse zee. Op veel plekken aan de kust zijn er mogelijkheden. U kunt vanaf de kant het water ingaan of eerst met een boot een stuk varen.

Parasailing

Met een parachute niet naar beneden komen maar juist omhoog gaan. Vanaf een speedboot die met grote snelheid vaart wordt de parachute omhoog gelaten. U hangt onder de parachute en gaat mee omhoog.

💪 Boek nu uw sportieve vakantie naar de Gorges du Verdon 🪂