Rodelen bij Pré la Joux - Châtel

In Châtel, aan het einde van het dal bij Pré la Joux, is een bobsleebaan of rodelbaan. Deze baan ligt op een berghelling in het bos. Nadat u en uw kinderen een helm op hebben gekregen wordt de slee omhoog gesleept naar het beginpunt van de baan. U heeft daar een mooi uitzicht over de omgeving. Dan begint de afdaling. Het eerste gedeelte gaat tussen de sparrenbomen, vervolgens over de Alpenweides.

Rodelen tijdens de vakantie

De rodelbaan bij Châtel is ongeveer 650m lang met 7 scherpe bochten erin. Op de rechte stukken wordt snelheid gemaakt, maar de bochten zijn niet minder spannend. De snelheid is ongeveer 7m/s wat voor jong en oud een behoorlijke sensatie is. En als u vindt dat het wat té snel gaat dan kunt u de rem trekken zodat de snelheid vermindert. U bepaalt zelf met welke snelheid u van de bobsleebaan afgaat. Kinderen onder een bepaalde lengte gaan samen met een van de ouders in de slee, de grotere kinderen mogen alleen.

Crêt Béni

Ook bij Crêt Béni in La Chapelle d'Abondance is een mogelijkheid om te rodelen.

Met de MultiPass krijgt u 10% korting.

Reviews

Jeanet:
Super leuk om in de zomer te doen met kinderen. Onze dochter van 8 jaar mocht alleen en voor haar was het een hele belevenis.

Fam. Van Haaren:
Onze kinderen vonden het geweldig. Zelf zijn we ook gegaan. Ook voor oudere jeugd en ouders is het een leuke belevenis.

Terug naar het overzicht