Shoppen in de vakantie

Wilt u tijdens uw vakantie in Abondance een dagje gaan shoppen? Op een afstand van een uur rijden met de auto bent u in dorpen en steden waar mooie winkels zijn.

Évian-les-Bains

Met 9.000 inwoners is deze badplaats aan het Meer van Genève relatief klein, maar vanwege de bekendheid door het mineraalwater uit de bronnen van Évian komen er veel toeristen naar deze plaats en kunt u er leuk shoppen. Het stadscentrum is een straat – Rue Nationale - waar alleen voetgangers komen en kleine straatje tussen deze voetgangerszone en het Meer van Genève. Tientallen winkels, kunstgaleries, restaurants en terrasjes wisselen elkaar af. Er zijn winkels waar u kleding kunt kopen, juwelierszaken, schoenwinkels en winkels die gericht zijn op de behoeftes van de lokale bevolking.

Genève

Genève is een van de grotere steden aan het Meer van Genève en in Zwitserland. De stad is bekend vanwege de vele luxewinkels in de binnenstad. De meest exclusieve winkels zijn in de omgeving van Rue Basses, Rue de la Croix-d’Or, Rue du Marché, Rue du Rhône en Rue de la Confederation. Hier zijn de juweliers en trendy boutiques gevestigd. Het oude stadscentrum en de wijken St. Gervais en Paquis is meer de plek voor antiek en kunst. Daar zijn de kunstgaleries en ambachtelijke ateliers te vinden.

Thonon-les-Bains

Thonon ligt net als Évian-les-Bains aan het Meer van Genève. Deze toeristische badplaats heeft winkels in het oude stadscentrum en richting de Boulevard. Daarnaast is er een overdekt Centre Commercial. De gebruikelijke toeristische winkels, kunstateliers, kledingzaken en boutiques zijn in Thonon te vinden.

Lausanne

De belangrijkste winkelstraten van Lausanne liggen in het autovrije gedeelte van de stad. Lausanne heeft veel winkels en 4 grote warenhuizen. Rue de Bourg is een prestigieuze winkelstraat met luxe designer shops. De Rue Centrale loopt dwars door het winkelgebied heen. Aan de ene zijde van deze straat liggen de luxe winkels en aan de andere zijde de warenhuizen en gezellige pleintjes met terrasjes. Vanwege de heuvelachtige ligging van Lausanne zijn sommige winkelstraten behoorlijk steil. Het beroemde Zwitserse horloge, heerlijke chocolade en andere artikelen worden volop aangeboden. In het winkelcomplex “Flon” zijn veel gespecialiseerde winkels.

Montreux

Het winkelgebied van Montreux ligt voornamelijk aan de oever van het Meer van Genève. De bekendste producten zijn horloges en sieraden en het echte Zwitserse zakmes. Maar daarnaast ook textielwinkels met St. Gallen kant en winkels waar chocolade en kaas wordt verkocht. Direct aan de Boulevard, in het centrum van Montreux, ligt Forum Montreux, een winkelcentrum met drie verdiepingen. Er zijn modewinkels, boetieks, schoonheidssalons, juweliers en boekhandels. Uiteraard worden alle winkels afgewisseld door cafés en restaurants waar u wat kunt drinken of eten.

Terug naar het overzicht