Markten in de omgeving van Abondance

Tijdens de vakantie is het leuk om af en toe een markt in de omgeving te bezoeken. Er zijn verschillende soorten markten. In het hoogseizoen, zowel in de zomer als de winter zijn er volop toeristenmarkten. In vrijwel iedere plaats waar hotels, appartementenresorts of vakantieparken zijn wordt regelmatig zo’n markt georganiseerd. Daarnaast zijn er de feesten en festivals die vaak gekoppeld zijn aan toeristenmarkten. Voor meer informatie over deze markten verwijzen we u naar de beheerders en de lokale Office du Tourisme.

Kerstmarkten

In december zijn er de populaire kerstmarkten. Als er ergens sfeer en gezelligheid is, dan is het op deze kerstmarkten. De omgeving speelt natuurlijk ook een rol: imposante bergtoppen, chalets met sneeuw op de daken en mooi verlichte straten. Na een dag skiën kunt u genieten van de traditionele kerstliederen die u om u heen hoort en de kerstmarkt bezoeken op zoek naar feestelijke souvenirs.

Markten met regionale producten

In de meeste Franse dorpen en steden is er een vaste dag in de week dat er markt is waar de lokale bewoners hun inkopen doen. Vaak worden er allerlei regionale producten aangeboden als groente, fruit, vruchten, vlees, vis, gevogelte en kaas.

Er zijn ook markten waar tweedehands spullen worden verkocht. Op borden langs de weg kunt u de aankondiging van de volgende markten tegenkomen:

  • Brocantes: Markten voor tweedehands huishoudelijke artikelen, bric-a-brac in plaats van antiek, maar vaak met interessante lokale items.
  • Puces: Rommelmarkten - vaak op vaste tijden en plaatsen.
  • Vide-greniers: Vide-grenier betekent "lege zolder". Het idee is dat iedereen in een dorp haar overbodig geraakte spullen uit hun huis verkopen aan hun 'buren' en iedereen die geïnteresseerd zijn.

Overzicht lokale markten

Hieronder ziet u een overzicht van de lokale markten in de omgeving. De lijst is niet compleet en kan mogelijk ook wijzigen. Vraag eventueel de beheerder naar de meest recente informatie. Komt u ergens in de omgeving een leuke markt tegen die genoemd is? of zijn bepaalde dagen gewijzigd? we zouden het fijn vinden als u dit aan ons doorgeeft.

  • Zondag – Abondance
  • Maandag – Thonon-les-Bains, Cluses
  • Dinsdag – Évian-les-Bains,
  • Woensdag – Châtel, Morzine, Samoëns, Morillon
  • Donderdag – Les Gets, Lullin, Tanninges, Thonon-les-Bains
  • Vrijdag – La Chapelle d’Abondance, Évian-les-Bains, Morillon, Châtillon-sur-Cluses
  • Zaterdag – La Vernaz, Larringes, Publier, Onnion
Terug naar het overzicht