Parc Jacquou, attractiepark in de Dordogne

Parc Jacquou is een prachtig attractiepark in het hart van de Perigord in de Dordogne. Het ligt ten noorden van Le Bugue op de weg naar Périgueux. U kunt hier tijdens de vakantie met uw gezin een dag naartoe gaan. Het park ligt op een terrein van meer dan 10 hectare met veel bomen waardoor er tijdens warme zomerdagen volop schaduw is.  Als u dat wilt kunt u er zelf rustig gaan zitten terwijl de kinderen aan het spelen. De jongste kinderen hebben begeleiding nodig van vader of moeder of een oudere broer of zus.

Meest complete attractiepark in de Dordogne

Jacquou Parc is een attractiepark voor jong en oud, waar u van alles kunt doen. Het is vooral geschikt voor de leeftijdsgroep van 3 tot 14 jaar die samen met de ouders of alleen een onvergetelijke dag in de vakantie hebben. Eigenlijk is het een drie-in-een park: er is een gedeelte waar dieren zijn, een plek waar meer dan twintig attracties staan als draaimolens, achtbanen en een speeltuin en er is een aquapark met zwembaden, peuterbad en glijbanen. U betaalt slechts één entreeprijs en hebt dan toegang tot alle attracties, dierentuin en zwembaden.

Restaurant en picknickplaatsen

Op het park zijn grote ligweides met picknicktafels en twee restaurants: La Table Jacquou voor self-service en Les Vestiges voor snacks en pizza’s. Het park is geopend van ca. 1 juli tot 1 september.

Waterpark in Parc Jacquou

In het midden van het attractiepark is een groot waterpark. In het grote golfslagbad kunt u heerlijk zwemmen. Een populaire attractie is de Île aux Pirates, het Pirateneiland. Dit is een klimpark met allerlei fonteinen en waterstralen. Verderop staat de Turbolance, een enorme glijbaan. Met twee personen stapt u in een bootje en gaat u met grote snelheid van de glijbaan af om verderop weer omhoog te gaan. Voor de Tournad’eau heeft u de nodige adrenaline nodig. In een bootje draait u in het rond om uiteindelijk in een gat te verdwijnen. Daarnaast zijn er ook nog de grote waterglijbanen “Le Splash” en “Le Tournant”.

Waterattracties

  • Golfslagbad
  • Île aux Pirates
  • Turbolance
  • Tournad’eau
  • Le Splash
  • Le Tournant
Jacquou 9 parc Frankrijk animatie vakantiehuis Dordogne gezin kinderen.jpg

Attracties in Jacquou Parc

In welke attractie gaan de kinderen het eerst? Moeilijk om te kiezen! Wordt het de grote piratenboot die steeds hoger gaat zodat het haast lijkt alsof u over de kop slaat? Of Les Montgolfières, de luchtballonnen die u met vier personen tegelijk naar 10m hoogte brengt? De jongere kinderen gaat graag op de paardjes of in het treintje of de auto’s. Wilt u het wat rustiger aan doen? Ga dan in een van de grote sombrero's en laat u rijden. Ook La Tour Magique, Les gabarots en Ali Airport moet u zeker een keer proberen. Een van de nieuwste attracties is Aéroplane 360: stap in het vliegtuig en geniet van de capriolen. In Les Chaises Volantes, de vliegende stoelen, is het heerlijk verkoelend op een warme zomerdag.

Reuzenrad La Grande Roue

Van verre kunt u hem al zien: het reuzenrad van Parc Jacquou. Met een hoogte van 25m. steekt hij overal bovenuit. Ga samen of alleen in een van de gondels en ga naar een grote hoogte. Bent u aan de top, dan heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Kleine kinderen mogen alleen met een ouder erin.

Achtbanen

In het park zijn meerdere achtbanen. Er is een achtbaan voor jonge kinderen, deze gaat niet zo hard. Voor de oudere jeugd zijn er twee andere achtbanen: een die wat harder gaat en een andere waarin u niet achter elkaar zit maar in een kring in een ronde wagon. Deze wagon draait rond tijdens de rit zodat er een extra beweging is.

Terug naar het overzicht